Beste Senseo machine

Senseo koffie

#publiciteit

De smaak van heerlijke koffie, maar dan zonder veel werk? Dat kan alleen met een Senseo toestel. Lang geleden werd niemand echt wild van de koffie die uit dit soort pads koffiemachine kwam. Hoewel er vroeger slechts één koffiemachine van het merk Senseo bestond, zijn er tegenwoordig al verschillende types op de markt. Afhankelijk van jouw voorkeuren en van de gezinssamenstelling, zal de ene koffiemachine beter zijn dan de andere. In dit artikel ga ik dan ook voor jou uitzoeken wat de beste Senseo apparaten zijn die je op dit moment kan kopen.  

Over het merk Senseo

Hoewel iedereen de koffiemachine met pads kent onder de naam Senseo, is het merk van deze toestellen eigenlijk Philips. Philips is gespecialiseerd in allerlei soorten huishoudelektronica en biedt heel wat producten aan. Vandaag gaan we het hebben over hun Senseo apparaten. Niet alleen hebben ze de elektrische koffietoestellen ontwikkeld, ze hebben ook eigen koffiepads in de winkelrekken liggen. Mocht je deze pads te duur vinden, dan kan je tegenwoordig ook al pads kopen van andere merken.

Het standaard Senseo classic apparaat werd als eerste op de markt gebracht en werd door de jaren heen in meerdere kleuren ontwikkeld. Zo kan je steeds een toestel vinden dat perfect past binnen jouw interieur.

De beste Senseo machines

Aangezien er geen verschil zit tussen de verschillende kleuren, zullen we elk Senseo apparaat uiteraard maar één maal bespreken. Bij de aankoop van het toestel, kan je zelf kiezen welke kleur je het leukst vind. 

#1 Philips Senseo Original HD6554/60

Het eerste Senseo toestel dat ik in mijn lijstje heb opgenomen, is tot op de dag van vandaag het meest gebruikte apparaat. De Senseo Original koffiemachine met pads kan tot twee koffies tegelijk maken. Je hebt steeds de keuze uit een grote of een kleine kop. Bovendien heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om de hoeveelheid water aan te passen, zodat je van een sterkere, of net een minder sterke koffie kan genieten.

Senseo Classic
Bron: Bol.com

Senseo apparaten zijn zo ontwikkeld, om ervoor te zorgen dat er altijd een lekker schuimkraagje aanwezig is op je koffie. Natuurlijk hangt de kwaliteit van het schuimlaagje niet enkel af van de machine, maar natuurlijk ook van de gebruikte koffiepads. Bij koffiepads van goedkopere merken, kan het zijn dat het laagje schuim vrij dun is en dat het snel vervaagt.

Dankzij het waterreservoir van 70 centiliter, kan je meerdere kopjes na elkaar bereiden. Zijn jullie een grote familie? Dan kan het wel zijn dat je het reservoir tussen de bereidingen door een keertje zal moeten bijvullen. Het Senseo Original apparaat is een compacte koffiemachine die makkelijk in elke keuken past.

Wil je dit Senseo apparaat meteen bestellen, of wil je liever eerst nog eens alle specificaties bekijken? Dan kan je hier doorklikken naar het product op Bol.com.

#2 Philips Senseo Switch HD6592/60

Senseo Switch
Bron: Bol.com

 

Ben jij ook iemand die af en toe graag eens een filterkoffie drinkt? Of vind je het misschien makkelijker om in de ochtend een grote thermos te maken, in plaats van verschillende kopjes te zetten? Dan is het Senseo Switch toestel een ideale koffiemachine voor jou.

Dankzij het handige productontwerp kan je makkelijk één of twee kopjes koffie bereiden, maar heb je ook de mogelijkheid om meteen een hele kan koffie te zetten. In de meegeleverde kan, kunnen maar liefst 7 kopjes koffie tegelijk. Voor een grotere groep koffiedrinkers is dit ideaal, want het bereiden van 7 individuele kopjes zal veel langer duren dan het maken van één grote kan.

Ook heeft Senseo deze koffiemachine met pads geoptimaliseerd qua energieverbruik. Het is namelijk zo dat het apparaat zichzelf automatisch uit zal schakelen, na het bereiden van jouw heerlijke koffie. Het apparaat is erg makkelijk te bedienen en het ziet er bovendien ook heel mooi uit.

Het waterreservoir van dit Senseo apparaat heeft een capaciteit van 1,2 liter, waardoor er een halve liter extra in kan dan bij het Senseo Original toestel. Nog een voordeel dat de Switch heeft ten opzichte van de Original, is dat het waterreservoir veel makkelijker te bereiken is, waardoor je het ook sneller kunt opvullen.

#3 Philips Senseo Quadrante HD7865/00

Tot slot heb ik ook nog een derde Senseo apparaat aanbieding gekozen. De Senseo Quadrante heeft praktisch dezelfde mogelijkheden als de Senseo Original, die we eerst besproken hebben. Het grote verschil tussen beide apparaten, zit hem dan ook vooral in het volume van het waterreservoir. In dit waterreservoir past er maar liefst 1,2 liter. Normaal gezien is dat voldoende voor het zetten van een zevental kopjes.

Senseo Quadrante
Bron: Bol.com

Nog een groot verschil tussen dit toestel en de eerste Senseo koffiemachine, is de vorm. Hoewel het eerste over een nogal complexe vorm beschikt, is dit toestel kubusvormig, waardoor het veel strakker oogt. Naast het uitzicht, is het ook veel makkelijker om de Senseo Quadrante een plaatsje te geven in je keuken. Door de rechtlijnige vormen, kan je het apparaat in een hoekje plaatsen, of tegen een muur.

Hoewel je met de Senseo Original de mogelijk had om de intensiteit van je koffie aan te passen, door meer of minder water te gebruiken, heb je die mogelijkheid niet bij de Senseo Quadrante. Voor veel mensen zal dit echter niet zo belangrijk zijn, want de meesten gebruiken toch altijd de standaard instellingen.

Zou je graag zien wat de actuele prijs is op Bol.com? Dan kan je hier de Philips Senseo Quadrante bekijken.

Pads

Hoewel het gamma van beschikbare pads (Bol.com) vroeger niet zo uitgebreid was, zijn er de laatste jaren heel veel smaken bijgekomen. De standaard smaken waaruit je kan kiezen, zijn de Senseo Classic pads en de Decaf pads. Dit zijn de meest gewone koffiesmaken die je kan krijgen.

Naast deze standaard smaken, zijn er ook de Senseo Caramel en de Senseo Mocca Gourmet pads. Zoals de naam al laat uitschijnen, geven deze pads een extra smaak aan je koffie. Hou je niet van een extra smaakbom, maar wil je wel graag een extra sterke koffie? Dan kan je ook kiezen voor de Senseo Extra Strong koffiepads.

Koffie-less pads, zijn pads voor in je Senseo apparaat, waarmee je helemaal geen koffie meer zet. Een voorbeeld van deze pads zijn bijvoorbeeld de Milka hot-chocolate pads, waarmee je een heerlijke warme chocomelk kunt bereiden.

Onderhoud van de Senseo machine

Wat voor veel mensen belangrijk is, is dat ze veel weinig onderhoud hebben aan hun machine. Op zich is een Senseo machine erg makkelijk te onderhouden. Sommige onderdelen van bepaalde Senseo toestellen mogen zelfs in de vaatwasser. Controleer wel altijd goed in de handleiding of jouw onderdeel er zeker in mag. Ook met de hand zijn de onderdelen erg makkelijk af te wassen. Aangezien het toestel helemaal demonteerbaar is, kunnen alle onderdelen een voor een gewassen worden. De buitenkant van de machine kan je afwassen met een vochtige schoteldoek.

Hoe moet je een Senseo Classic ontkalken?

Een Senseo ontkalken is niet zo moeilijk. Bovendien hoef je de machine slechts éénmaal om de drie maanden te ontkalken. Afhankelijk van welk type je hebt, zal het ontkalken net iets anders verlopen. Het idee is echter steeds hetzelfde: er zijn steeds twee ontkalking cyclussen en 2 na-spoelbeurten.

 1. Zet jouw Senseo apparaat aan.
 2. Meng het Senseo ontkalkingsmiddel met water en giet het mengsel in het waterreservoir (in de juiste dosis zoals beschreven op de fles)
 3. Plaats een gebruikte koffiepad in de één pad houder
 4. Zet vervolgens een grote kom onder de uitloop
 5. Laat de machine telkens op twee kopjes doorlopen, tot het waterreservoir leeg is
 6. Vervolgens herhaal je stap 2 tot 5 maar met de twee pads houder (2e ontkalking cyclus)
 7. Reinig daarna de machine door gewoon water in het reservoir te gieten
 8. Laat het toestel nog eens doorlopen, tot het reservoir leeg is
 9. Vul voor een tweede keer het reservoir en laat het opnieuw helemaal doorlopen (2e spoelbeurt)
 10. Nu is jouw machine terug zo goed als kalk-vrij
 11. Zelf raad ik altijd aan om de onderdelen nog eens met gewoon water te wassen na het ontkalken
Hou er rekening mee dat ontkalkingsmiddel erg gevaarlijk is.
Zorg er daarom voor dat de machine goed wordt nagespoeld.
Volg steeds de informatie die in de handleiding beschreven staat.

Onze conclusie:

Afhankelijk van de grote van je gezin en vooral het aantal koffiedrinkers in huis, zal je beter kunnen kiezen voor een ander Senseo apparaat. Het beste Senseo apparaat voor een klein gezin, is vast en zeker de Senseo Original. Zoek je echter een koffiemachine met pads voor een groter gezin? Dan zal je waarschijnlijk meer hebben aan het Senseo Switch toestel of aan de Senseo Quadrante. Heb je er al eens aan gedacht dat een volautomatische espressomachine ook tot de mogelijkheden behoort? 

UPDATE: Tegenwoordig kan je ook eens kijken naar de Senseo Select. Het is een nieuw toestel waar je onder meer ook espresso mee kunt maken.