Philips Senseo select 2021 review

Koffie date

#publiciteit

Heb je hem onlangs ook al een keer zien voorbijkomen in de reclame? De nieuwe Philips Senseo Select biedt heel wat voordelen ten opzichte van de andere Senseo toestellen. Ben je ook benieuwd naar wat hij allemaal kan? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Philips Senseo Select
Philips Senseo Select
Bron: Bol.com

 

Verschillende types koffie

Tot twee kopjes tegelijk

Beschikbaar in 5+ uitvoeringen

Nieuw design

 

Bekijk prijs

 

 

In dit artikel kom je alles te weten over de nieuwe Senseo koffiemachine. We zullen zijn belangrijkste eigenschappen bespreken, voor wie hij geschikt is en of het de moeite waard is om te upgraden.

Een nieuwe Senseo, met nieuwe smaken

Senseo Select rood
Bron: Coolblue.be

De grootste vernieuwing aan deze Philips koffiemachine met pads, is toch wel het aantal koffiebereidingen. Het bedrijf heeft goed begrepen dat elke koffiedrinker zijn eigen voorkeuren heeft. Er zijn reeds heel wat koffiemachines op de markt die verschillende bereidingen kunnen maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een volautomatische espressomachine. Alleen zijn dat soort apparaten niet goedkoop, waardoor ze niet voor iedereen in aanmerking komen.

De Senseo select biedt een nieuwe manier van koffiebereidingen maken op basis van koffiepads. Je hebt de keuze om te kiezen tussen drie verschillende variëteiten. Zo maak je makkelijk een standaard koffie, een intense koffie of een heerlijke espresso. Zoals altijd bij een Senseo apparaat heb je natuurlijk de keuze uit één of twee tasjes.

Extra leuk aan dit toestel, is dat er twee types bestaan van dit model. Zo is er een type dat beschikt over een geheugenfunctie. Dat moet ervoor zorgen dat je jouw eigen favoriete koffiebereiding kunt opslaan. Je kiest zelf de gewenste intensiteit en de grootte van de kop.

Een koffie zou niet af zijn zonder de heerlijke crèmelaag. Dat laagje maakt de koffie niet alleen beter van smaak, maar het ziet er ook nog eens smakelijker uit.

Gebruiksgemak staat centraal

Mensen die een Senseo apparaat in huis halen, willen voornamelijk niet te veel gedoe. In de ochtend je eerst koffie zetten moet dan ook snel gaan. Gelukkig is dit toestel op alles voorzien. De Senseo Select heeft namelijk een opwarmtijd van niet meer dan 30 seconden. Dat betekent dat je hooguit naar de kast kunt lopen om pads, voor het toestel warm is.

Ook zal je niet continu water moeten bijvullen, want met een reservoir van 1 liter kan je wel al wat koffie zetten. Zoals je gewoon bent van dit merk, kan je ook het waterreservoir losmaken. Zo hoef je niet met een kannetje het water bij te vullen. Mocht je niet gezien hebben dat er onvoldoende water inzit, dan gaat het knopje automatisch knipperen. Er wordt wel aangeraden om elke dag het water te verschonen, zeker wanneer het toestel in een lichtrijke omgeving staat.

Niet alleen gebruiksgemak primeert bij deze Senseo select, maar ook het onderhoud is weinig intensief. Om de zoveel tijd zal je het apparaat moeten ontkalken. Op zich is dit een heel makkelijk proces, dat compleet beschreven staat in de handleiding. Wat ik persoonlijk wel makkelijk vind is de kleine indicator die aangeeft dat het ontkalkingstijd is. Zo vergeet je het nooit meer. Ontkalken zorgt ervoor dat je toestel veel langer meegaat.

Ontkalken doe je met een daarvoor geschikt product. Zorg dat je je steeds houdt aan de bijgevoegde gebruiksinstructies. Ontkalken doe je niet met citroenwater of azijn, zoals soms wordt gezegd. Deze keukenhulpmiddeltjes zouden je Senseo select machine mogelijks kunnen beschadigen.

Nog een groot voordeel van deze Senseo Select machine, is dat je bepaalde onderdelen in de vaatwasser kunt reinigen. Zo hoef je dat niet met de hand te doen en ben je bovendien zeker dat ook de moeilijkere hoekjes goed zijn uitgewassen.

Senseo Select is beter voor het milieubomen

We moeten allemaal ons steentje bijdragen voor de natuur. Daarom is het goed om te weten dat dit toestel voor het grootste deel vervaardigd is uit gerecycleerde materialen. Nog mooier, is dat de Senseo Select ook opnieuw gerecycleerd kan worden.

Goed voor het milieu betekent in dit geval ook goed voor je portemonnee. Deze Senseo Select is namelijk energiezuiniger, waardoor je minder verbruikt. Ik geef toe dat je er niet rijk zult van worden, maar alle beetjes helpen. Bovendien draag je zo je steentje bij aan een betere wereld.

Voor wie is de nieuwe Philips Senseo select geschikt?

Ik denk dat heel wat koffiedrinkers tevreden zullen zijn met de komst van deze nieuwe Senseo machine. Het is een toestel met fantastische kwaliteiten, dat komt tegen een lage betaalbare prijs. Dat maakt ook dat bijna iedereen kan genieten van dit apparaat.

Uit ervaring weet ik dat er voor- en tegenstanders zijn van koffiemachines met pads. Net zoals er argumenten bestaan om voor of tegen een pistonmachine te zijn. Met de Philips Senseo Select maak je uiteraard geen verse bonenkoffie, maar veel mensen vinden dat ook niet nodig. Een koffiemachine met pads als deze biedt ook mooie voordelen, zoals het gebruiksgemak en het weinige onderhoud.

Ik denk dat deze Senseo Select een absoluut toptoestel is voor iedereen die houdt van het gemak van Senseo en van zijn lage prijs.

Is het de moeite waard om te upgraden naar deze Senseo Select?

Heb je momenteel thuis al een ander Senseo toestel staan? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af of het de moeite waard is om te upgraden. Volgens mij hangt dit af van enkele factoren. De eerste factor die je moet bekijken, is welk Seneo apparaat je hebt. Met een Senseo Switch kan je bijvoorbeeld een hele kan koffie tegelijk zetten. Als dat echt is wat je nodig hebt, dan heeft het uiteraard weinig zin om over te stappen.

Beschik je daarentegen over een gewone Senseo original? Dan kan het wel een meerwaarde zijn om over te stappen naar deze Senseo select 2021. Je kunt er totaal andere koffiebereidingen mee maken, dus het is de upgrade meer dan waard.

Een andere factor die je ook nog in overweging kunt nemen, is de ouderdom van je huidige toestel. Heel vaak zien we namelijk dat oudere toestellen ook versleten raken, waardoor de kwaliteit van de koffie achteruit gaat. In dat geval kan het gerust al eens de moeite zijn om over te stappen op een nieuwe versie.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue OF Bekijk op Bol.com</center> Bekijk op Bol.com

Niet meer beschikbaar in deze variant? Kijk zeker ook eens naar de andere kleuren! De Senseo Select bestaat namelijk in meerdere uitvoeringen.

Conclusie

De Philips Senseo Select is absoluut een top toestel dat vele hartjes sneller zal doen slaan. Dankzij zijn uitgebreide mogelijkheden geniet je niet enkel van een gewone koffie, maar ook van een intensere koffie of een Senseo espresso. Bekijk hem snel bij één van de vertrouwde webshops!