De beste kokend water kraan – Onze top 3 beste kokend water kranen

beste kokend water kraan

#publiciteit

Geef toe dat het soms best vervelend is, als je staat te koken en het duurt tien minuten voor het water van de pasta kookt? Een kokend water kraan zou natuurlijk oplossingen kunnen bieden. Vroeger was het assortiment aan kokend water kranen nog vrij beperkt, maar tegenwoordig zijn er al meerdere merken die een kokendwaterkraan in hun productgamma hebben opgenomen. Aangezien het niet altijd makkelijk is om zelf de beste kokend water kraan te vinden, ben ik er voor jou naar op zoek gegaan. In dit artikel vind je mijn top 3 kokend water kranen.

Wat is een kokend water kraan?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een kokendwaterkraan een bepaald type kraan waarmee je rechtstreeks kokend water kunt nemen. Deze kraan beschikt over een eigen boiler, zodat er steeds heet kokend water voor je klaarstaat. Ben je aan het koken en wil je niet te lang wachten voor het water effectief aan de kook is gebracht? Met een kokend water kraan hoef je slechts heel even te wachten om het water nog eens door te laten koken op het vuur. Ook kan een heet water kraan handig zijn bij de afwas. Je kunt jouw pannen vooraf al vullen met wat kokend water, om zo de eerste restjes te laten losweken. Dat is niet alleen goed wanneer je ze met de hand wil afwassen, maar het is ook veel beter bij het gebruiken van een vaatwasser. Hoe minder restjes er in jouw vaatwasser terecht komen, des te minder kans op verstoppingen. Wees wel altijd voorzichtig dat je jezelf niet verbrandt.

Top 3 beste kokend water kraan

Eerst en vooral zal ik je mijn top 3 va beste kraan voor kokend water voorstellen. Nadien zullen we wat dieper inzoomen op waar je specifiek op moet letten bij de aankoop.

#1 Quooker Flex

Voordelen
 • Mooi ontwerp
 • Snelle opwarmtijd
 • Handig in gebruik
 • Veiligheid staat centraal
Nadelen
 • Inhoud van 5 liter was misschien beter

Een heetwaterkraan die voorzien is van alle gebruiksgemakken? Dat is de Quooker Flex, een prachtige kraan met een flexibele uitrekslang. De kraan is net zo veilig als een gewoon model, want er zit een kinderbeveiliging en een lichtindicator op.

Quooker flex
Bron: Bol.com

Deze Quooker Flex kokend water kraan beschikt over een boiler met een inhoud van 3 liter. Heb je meer dan 3 liter kokend water nodig? Geen probleem, want met een opwarmtijd van slechts tien minuten gaat dat razend snel. Bovendien is de boiler erg goed geïsoleerd, zodat er slechts heel weinig warmte verloren kan gaan. Als we Quooker mogen geloven, is dit een van de meest zuinige kokend water kranen op de markt.

Wat het design betreft, ziet de Quooker flex er redelijk modern uit. Door de gebogen vorm, past de kraan echter binnen elk interieur. Bovendien heeft Quooker enorm veel andacht besteed aan veiligheid, wat zeker nodig is voor zo’n toestel. Je bedient de kraan zelf met een eenvoudig druk-en-draai systeem. Op die manier is de kans dat je zelf per ongeluk kokend water neemt veel kleiner. Bovendien maakt deze techniek het zeker voor kinderen ook veel lastiger om de kraan te bedienen. Alsof dat nog niet voldoende was, zijn ze bij Quooker nog een stapje verder gegaan. Zo beschikt de kraan met kokend water ook nog over een rode lichtring. Deze licht op wanneer je de bedieningsknop gebruikt. Het rode licht geeft je nogmaals een extra waarschuwing.

Zoals je wel al zult opgemerkt hebben, staat ook het woordje Flex in zijn naam. Binnen in de kraan, zit namelijk nog een slang die je zelf kunt uitrekken. Op die manier sproei je het water precies waar je het nodig hebt.

Wil je de actuele prijs van deze Quooker Flex bekijken? Dan kan je terecht bij onze partner Bol.com.

 

#2 GROHE Red 3IN1 kokendwaterkraan

Voordelen
 • Ruime inhoud boiler
 • Strak design
 • Uiterst veilig dankzij CoolTouch
Nadelen
 • Geen uitrekslang

Deze Grohe kokend water kraan is ideaal voor alledaags gebruik in de keuken. Je kunt ze gebruiken bij het koken van pasta of rijst, maar ook voor het zetten van een heerlijke kop thee. Ook zit er een enorm handige functie op deze kraan, voor het vullen van al jouw potten en pannen. Het water stopt namelijk vanzelf met lopen.

Grohe kokend water kraan
Bron: Bol.com

Net als bij de Quooker kraan, staat ook bij deze Grohe kraan veiligheid op de eerste plaat. De heet water functie kan enkel en alleen worden geactiveerd door de kinderbeveiliging uit te schakelen. Daarnaast heeft Grohe er ook voor gezorgd, dat je de kraan altijd kunt vastnemen zonder je te verbranden.

Deze kraan is van een prima kwaliteit en beschikt over een boiler met een inhoud van maar liefst 7 liter. Bij het open zetten van de kraan, kan je 5,5 liter kokend water in een keer nemen. Bovendien kan je na het nemen van kokend water, ook meteen gewoon warm water nemen. Deze Grohe kraan is gemaakt van stevige en duurzame materialen, zodat ze een lange verwachte levensduur heeft.

Wil je deze kraan graag nog eens bekijken op de productpagina? Dat kan via Bol.com.

#3 Quooker Fusion Square RVS met COMBI boiler en CUBE reservoir 5-in-1

Voordelen
 • Gefilterd water, bruiswater en kokend water
 • Grote boiler
 • Veiligheid staat centraal
Nadelen
 • Aansluiting op warm water nodig

Ook de derde plaats op mijn lijstje is weggelegd voor een kraan van Quooker. Ik heb deze kraan niet op de derde plaats gezet omdat ze minder is van kwaliteit dan de eerste twee, maar wel omdat ze een heel stuk duurder is. Het grote voordeel is wel dat ze ook over veel meer functies beschikt.

Quooker 5-in1
Bron: Bol.com

Deze Quooker 5-in-1 kraan beschikt namelijk effectief over 5 diverse mogelijkheden. De kraan is geschikt om warm en koud water te nemen, kokend heet water te nemen en daarnaast ook nog bruisend en gefilterd water te nemen. Ideaal dus voor dagelijks gebruik in jouw keuken. Het bruisend water en gefilterd water kan je gebruiken om van te drinken. Op die manier hoef je nooit meer met flessen te sleuren. Daarenboven is het ook een erg milieuvriendelijke oplossing.

Je kunt met deze kraan meteen 7 liter kokend water nemen, dankzij het combi+ reservoir. Dat reservoir kun je makkelijk aansluiten op de warmwaterleiding. Zo heb je ook steeds meer dan voldoende warm water beschikbaar.

Ook deze Quooker kraan beschikt net als de vorige over een lichtaanduiding systeem. Zo weet je perfect welk water er gaat uitkomen. Is het lampje rood? Let dan goed op, want het kokend water komt eraan.

Wil je graag de actuele prijs van dit artikel bekijken, of het meteen bestellen? Dat kan via onze partner Bol.com.

Wat kost een kokend water kraan?

Heel wat mensen vragen zich af hoeveel een Quooker kokend water kraan, of een Grohe kokend water kraan nou precies kost. Net als bij de meeste toestellen die je kunt kopen, hangt de prijs een beetje af van de functionaliteiten. Een eenvoudige, toch kwalitatieve heet water kraan, kost al snel zo’n 1000 euro. Wil je echter een nog uitgebreider model, waar ook bijvoorbeeld bruis water uit komt? Dan is dat ook mogelijk! Alleen kost zo’n kraan met bruiswater bij al snel meer dan 2000 euro. Je kunt dus zelf een beetje kiezen, afhankelijk van jouw budget.

Is zo’n kraan zijn geld dan ook effectief waard? Een kokend water kraan kost nu eenmaal wat meer dan een gewone, maar ze biedt ook veel meer mogelijkheden. Volgens mij is de Quooker kraan prijs zeker aanvaardbaar. Een kraan met kokend water biedt zoveel gemak in de keuken. Je verliest veel minder tijd, waardoor je veel efficiënter aan de slag kunt. Hetzelfde geldt dan ook voor het bovenstaande model van Grohe. Op de website kan je via de links trouwens ook heel wat reviews terugvinden van mensen die deze apparaten eerder hebben gekocht. Zo zie je meteen ook wat zij ervan vinden.

Waarom is een goede kokend water kraan belangrijk?

Aangezien je een kokend water kraan elke dag gaat moeten gebruiken, is het wel belangrijk dat je voor een kwalitatief model kiest. Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat jouw kraan al na enkele jaren stuk is. Daarenboven verschilt elke kraan ook erg in gebruiksgemak. Een goede kokend water kraan, is een kraan die perfect aansluit op jouw behoeften. Bovendien moet ze perfect passen binnen jouw interieur en moet ze zoveel mogelijk gebruikerscomfort bieden.

Waarop moet je letten bij het kopen van een kokend water kraan?

Wanneer je een kokend water kraan gaat kopen, dan zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste aandachtspunten heb ik hier voor jullie besproken.

Design

Hoewel dat bij de meeste toestellen voor in je huis niet het geval is, is bij het kopen van een kokend water kraan, ook het design van belang. Men mag eigenlijk niet kunnen zien dat de kraan oorspronkelijk niet bij de keuken was geleverd. Gelukkig zijn de meeste kokend water kranen die je vandaag de dag kunt kopen vrij neutraal. Over het algemeen zien ze er vrij strak uit, maar zeker niet overdreven modern.

Boiler inhoud

Op het moment dat jij geen water neemt, dan zal de boiler zorgen dat er zoveel mogelijk water al aan de kook wordt gebracht. Gebruik je nadien kokend water, dan zal de boiler worden bijgevuld tot hij weer helemaal vol zit. Hoe groter de boiler is, des te meer water er beschikbaar zal zijn om in één keer te gebruiken. Afhankelijk van hoe vaak je de kraan wenst te gaan gebruiken, kan het nuttig zijn om te kiezen voor een kokend water kraan, met een grotere boiler.

Mogelijkheden

Aangezien dit soort speciale kranen al even op de markt is, zijn er ook al heel wat bedrijven die er creatief mee aan de slag zijn gegaan. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld al kranen die naast kokend water ook ijskoud water kunnen sproeien. Of zelfs nog interessanter: bruiswater rechtstreeks uit de kraan. Niet elk merk biedt hetzelfde aantal opties, dus het is belangrijk om ze vooraf goed te vergelijken. In het top-lijstje dat je zo meteen zult zien, heb ik alle mogelijkheden van de kranen overlopen.

Veiligheid

Veiligheid in de keuken is altijd belangrijk, maar zeker wanneer er kokend water bij komt kijken. Jaarlijks gebeuren er enorm veel ongelukken met kokend water: waterkokers waarmee te onvoorzichtig gegoten wordt, thee die wordt gemorst… Gelukkig wordt er bij het ontwikkelen van een kokend water kraan stevig ingezet op veiligheid. Zo beschikken de kranen over kinderbeveiliging en soms ook over een LED indicator. Een van de kranen die we straks zullen bespreken, is zelf zo gemaakt dat de buitenkant ervan nooit heet wordt.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede kokend water kraan, met een beperkt budget? Dan kan je best kiezen voor de Quooker Flex kraan of voor het model van Grohe. In principe zijn ze evengoed. Het verschil tussen beide, zit hem in de uitrekbare slang, die de Quooker Flex heeft. Aan de andere kant beschikt de kokend water kraan van Grohe over een grotere boiler.

De Quooker 5-in-1 kraan is dan weer het absolute pareltje. Deze kraan beschikt over enorm veel mogelijkheden, maar ze is dan ook wel iets duurder. Kijk zeker eens op de website van onze partner Bol.com, via de link die bij de toestellen staat. Veel succes met het maken van je keuze!