De beste Amerikaanse koelkast – Onze top 3

Amerikaanse koelkast kopen

#publiciteit

Ben je op zoek naar een Amerikaanse koelkast voor in je nieuwe woning? Of wil je vooral jouw oude koelkast vervangen door een moderner model? Gelijk welke reden je hebt om naar een nieuwe Amerikaanse koelkast te zoeken, ik ga je daarbij proberen helpen. Zo’n grote koelkast heeft namelijk zeer specifieke eigenschappen.

Aangezien je ze thuis niet eerst kunt uitproberen, is het wel belangrijk dat je meteen het juiste apparaat aankoopt. Daarom heb ik een top 3 gemaakt van de beste Amerikaanse koelkasten die je op dit moment kunt kopen.

Waarom je een Amerikaanse koelkast in huis moet halen

Er zijn heel wat verschillende koelkasten en frigo’s op de markt. Naast de Amerikaanse koelkast kan je ook verschillende koel- vriescombinaties vinden, grote of net hele kleine koelkasten en nog zoveel meer. De markt is zo groot geworden dat het lastig is om een goede keuze te kunnen maken.

Met een Amerikaanse koelkast haal je wel meteen wat voordelen in huis. Om te beginnen, zijn dit de grootste koelkasten die je kunt vinden. In feite zou je de Amerikaanse koelkast ook als een koel- vriescombinatie kunnen beschrijven. Achter de ene deur zit namelijk een diepvriezer verscholen, terwijl je achter de andere deur een koelkast kunt vinden.

groenten amerikaanse koelkast

Dit type koelkast is bovendien ook erg handig om te gebruiken. De schappen en rekken zijn altijd erg praktisch ingedeeld, waardoor je geen ruimte verliest. Daarbovenop zitten er vaak nog extra functies in verwerkt. Zo bestaat er bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine. Of er bestaat zelfs een Amerikaanse koelkast met dispenser, zodat je makkelijk en snel ijskoud water kunt nemen.

Er bestaan verschillende modellen Amerikaanse koelkasten. In principe worden deze niet speciaal gemaakt om in te bouwen, maar het is wel mogelijk. Je dient er wel steeds rekening mee te houden dat een Amerikaanse koelkast meestal wat dieper is. Daardoor zou het kunnen zijn dat ze een stukje naar voren springt, als jouw kasten er niet op voorzien zijn.

Top 3 beste Amerikaanse koelkasten

Na heel wat Amerikaanse koelkasten met elkaar te vergelijken, ben ik tot een duidelijke conclusie gekomen. Ik zal je meteen vertellen welke de drie beste Amerikaanse koelkasten zijn op dit moment.

#1 Samsung RS68A8821B1

De beste Amerikaanse koelkast op dit moment, is deze Samsung RS68A8821B1. Het is misschien niet de allergoedkoopste, maar ze heeft wel enkele prachtige eigenschappen. Met deze Samsung Amerikaanse koelkast haal je enorm veel koelruimte in je huis. Ze beschikt namelijk over heel wat schappen, maar ook over enkele lades. Daarenboven is er ook in de deuren nog wat extra opbergruimte voorzien, zodat je ook kleinere zaken makkelijk kwijt kunt.

Samsung Amerikaanse koelkast
Bron: Coolblue.be

Wat me persoonlijk zou storen bij een koelkast, is dat ze lawaai zou kunnen maken. Niets is zo vervelend als een zoomende koelkast op de achtergrond. Met een geluidsniveau van slechts 36 decibel, heb je daar bij deze Amerikaanse Samsung koelkast ook helemaal geen last van.

Het vriesgedeelte beschikt over een speciale functie, zodat je verse etenswaren snel kunt invriezen. Doordat het minder lang zal duren om iets te bevriezen, is er minder kans dat andere etenswaren terug beginnen te ontdooien. Bovendien kan je ook gebruik maken van een speciale superkoel functie in het koelkast gedeelte. Zo wordt de temperatuur tijdelijk verlaagt, zodat ook jouw vers aangekochte producten netjes bewaard worden.

Alsof dit allemaal nog niet voldoende is, beschikt deze Amerikaanse koelkast Samsung ook nog eens over zowel een water-, als een ijsdispenser. Zo heb je altijd wel iets fris in huis, ook al staat er niets in de koelkast.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

#2 LG GSJ760PZXV

Het tweede toestel op de lijst, is deze LG Amerikaanse koelkast. Door zijn prima prijs kwaliteit verhouding, heeft de LG GSJ760PZXV de tweede plaats weten te veroveren. Het was heel spannend tussen beide toestellen, want je zult zien dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn. In vergelijking met de vorige koelkast is deze Amerikaanse LG koelkast misschien een heel klein beetje kleiner. Toch beschikt ook dit toestel over voldoende schappen en lades.

 

LG amerikaanse koelkast
Bron: Bol.com

Deze Amerikaanse koelkast beschikt ook over een totaal no-frost systeem. Dat zorgt ervoor dat je nooit ijs moet krabben, want er ontstaat geen condensatievorming meer. Wat opvallend is aan dit model in vergelijking met het vorige, is dat deze LG koelkast wel beschikt over een fresh zone en een speciale moisture balance lade. Ik had stiekem gehoopt dat ook Samsung dat had verwerkt in zijn frigo, maar dat is niet het geval. Door de superkoel functie is dat eigenlijk ook niet echt nodig, dus zo’n groot probleem is dat niet. Op dat vlak doet deze LG het dus duidelijk wel bester, want ook deze koelkast beschikt over de snelkoel functies.

Wat de stilte van het toestel betreft, is deze koelkast iets luider dan de vorige. Deze produceert namelijk 39 decibel aan geluid. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat er ook in deze Amerikaanse koelkast een water- en ijsdispenser verwerkt zit.

Zoals je merkt zijn de verschillen tussen de eerste en de tweede Amerikaanse koelkast niet zo groot. Het merk was voor mij dan ook de doorslaggevende factor. Ik heb meer positieve ervaringen gehad met Samsung dan met LG. Daarenboven heb ik ook de reviews van beide toestellen met elkaar vergeleken.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Bol.com

 

#3 Haier HTF-610DM7

De derde Amerikaanse koelkast die een plek op mijn toplijst heeft weten te veroveren, is deze Haier HTF-610DM7. In vergelijking met voorgaande toestellen, is er een groot verschil wat de indeling betreft. Deze Haier Amerikaanse koelkast beschikt namelijk niet over twee, maar wel over vier deuren. Lades en schappen zijn in dit model opgesplitst om op die manier energie te besparen.

Haier Amerikaanse koelkast
Bron: Coolblue.be

Ook Haier is een merk dat de laatste tijd enorm veel heeft geïnvesteerd om de kwaliteit van hun toestellen te kunnen garanderen. Deze Amerikaanse koelkast met French doors, is zo ontwikkeld dat je voldoende ruimte hebt voor vijf personen of meer. De French doors wijzen erop dat het koelkast gedeelte ruimer is dan het vriesvak.

Een leuk voordeel van deze Amerikaanse koelkast Haier, is dat ze over een Switch zone beschikt. In dat gedeelte heb je de mogelijkheid om te wisselen tussen koelen of vriezen. Heb je dus plots een extra vriezer nodig? Dan zet je hem gelijk even op de vriesstand. Ook beschikt dit toestel over een super vriesstand, net zoals de andere twee.

Wat ik jammer vind aan dit toestel in vergelijking met voorgaande, is dat dit een Amerikaanse koelkast zonder ijsdispenser is. Iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur, maar ik had het fijn gevonden mocht dat ook in dit toestel verwerkt zijn geweest.

Het gebruiksvriendelijke design met vier deuren heeft ervoor gezorgd dat deze koelkast de derde plaats heeft gehaald.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

Waarop moet je letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast?

Net als bij alle toestellen die je koopt, moet je ook bij een Amerikaanse koelkast goed letten op bepaalde zaken. Ik zet ze hier even op een rijtje, zodat je er zeker aan denkt.

Type Amerikaanse koelkast

Zoals ik daarnet al even aanhaalde, zijn er verschillende varianten van Amerikaanse koelkasten. Op dit moment is de Side-By-Side Amerikaanse koelkast nog steeds de populairste. Daarbij zitten het koel- en vriesgedeelte naast elkaar.

Aan de andere kant heb je het French Door systeem. Daarbij zitten het koel- en vriesgedeelte onder elkaar verwerkt in plaats van naast elkaar. De Haier koelkast die ik hierboven heb besproken is daar een mooi voorbeeldje van. Het grote voordeel van dit laatste type, is dat je enorm veel ruimte hebt op de koelplanken. Zo kan je eenvoudig grote schotels wegplaatsen.

French door vs sidebyside
Bron: Coolblue.be

Geluidsniveau

Alle elektrische toestellen die aan staan, maken uiteraard wat geluid. Bij een wasmachine of droogkast maakt dat niet zoveel uit, want die staan meestal in een aparte berging of garage. Voor een koelkast is het wel vervelender als het geluidsniveau te hoog is. Dat is dan ook de reden waarom je best op zoek kunt gaan naar een stille Amerikaanse koelkast.

Tegenwoordig zijn er al heel wat Amerikaanse koelkasten op de markt met een geluidsniveau tussen de 30 en 40 decibel. Waarschijnlijk zeggen die getallen je niet al te veel, maar 30 decibel is echt enorm stil.

Volume

Mensen die een Amerikaanse koelkast kopen, zijn uiteraard op zoek naar een grote koelkast. Koelkasten voor grote gezinnen moeten natuurlijk ook over een groot volume beschikken. De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een volume van zo’n 600 liter.

De verdeling tussen het koel- en vriesgedeelte kan wel veel variëren tussen de verschillende modellen. Er zijn bovendien ook nog koelkasten op de markt met een ruimte dat bestemd is voor dubbel gebruik. Door middel van één druk op de knop kan je het vriesgedeelte dan omvormen tot een gewone koelruimte.

Conclusie

Iedereen zal een eigen voorkeur hebben voor een bepaalde Amerikaanse koelkast. Toch ben ik ervan overtuigd dat de Samsung RS68A8821B1 (Coolblue.be) de beste Amerikaanse koelkast is. Dit model wordt erg kort gevolgd door de koelkast van LG die op de tweede plaats staat. Voor mensen die minder belang hechten aan een water- en ijsdispenser, kan de Haier koelkast ook een absolute topper zijn.

Bestel snel jouw Amerikaanse koelkast op Coolblue of Bol.com. Dat kun je eenvoudig doen via de links bij de toestellen zelf.