Beste volautomatische espressomachine voor thuis

#publiciteit

Ben jij op zoek naar een nieuwe volautomatische koffiemachine? Wil je graag de kwalitatieve koffie, die je op restaurant kan krijgen, ook in huis halen? Dan ben je waarschijnlijk al even op zoek gegaan naar een volautomatische espressomachine. Alleen is er zoveel keuze tegenwoordig.Daardoor is het niet altijd even makkelijk om te kiezen. Kies je best voor een ouder toestel, dat misschien goedkoper is? Of moet je resoluut opteren voor het nieuwste toestel op de markt?

Een volautomatische espressomachine kopen vergt wat voorbereidend werk. Wij hebben voor jou uitgezocht, welke koffiemachines er momenteel op de markt zijn. Om te weten te komen, welke machines tot de absolute top behoren, hebben we heel wat espressomachines voor jou vergeleken.

Top 5 beste volautomatische espressomachines

Ik heb heel wat koffiemachines met elkaar vergeleken. Tegen mijn verwachtingen in, waren enkele van de beste koffiemachines aan elkaar gewaagd.

Afbeelding Product Bekijk de prijs op Bol.com of Coolblue.be
koffiemachine met bonen Beste volautomatische espressomachine: De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS
 
 
 
 
 
Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Koffiemachine Beste koop koffiemachine: De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B
 
 
 
 
 
Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Krups EA894T Evidence Plus Beste koffiemachine prijs kwaliteit: Krups EA894T Evidence Plus
 
 
 
 
 
Bekijk prijs

OF

Lees onze review

beste koffiemachine Beste goedkope koffiemachine met bonen:

Philips 2200 EP2224/10

 
 
 
 
 
Bekijk prijs

OF

Lees onze review

JURA Z6 Diamond Black Beste luxe volautomatische espressomachine: JURA Z6 Diamond Black
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk prijs

OF

Lees onze review

 

#1 De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS

koffiemachine met bonen
Bron: Coolblue.be

De eerste volautomatische espressomachine die ik voor jullie heb geselecteerd, is een koffiemachine van het merk De’Longhi. Binnen de koffiewereld staat De’Longhi hoog aangeschreven omwille van de kwaliteit van hun toestellen. Ze zijn misschien niet altijd de goedkoopste op de markt, maar de technologie die ze afleveren is fantastisch.

Volgens mij is deze PrimaDonna Elite de beste volautomatische espressomachine die je nu kunt kopen. Ik gebruik het toestel nu al enkele maanden en ik ben er absoluut tevreden over. Koffie zetten gaat in een mum van tijd, ideaal dus voor ’s morgens. Bovendien kan je er ook de heerlijkste melkbereidingen mee maken.

Deze De’Longhi koffiemachine beschikt over een groot bonenreservoir van 400 gram. Daarnaast heeft het waterreservoir een inhoud van maar liefst twee liter. Dankzij deze specificaties is het een ideaal toestel voor het hele gezin. Lusten de kinderen niet graag koffie? Dankzij het meegeleverde kannetje maak je ook heerlijke verse chocomelk.

Wat ik zelf bijzonder fijn vind aan dit toestel, is dat je naast bonen ook gemalen koffie kunt gebruiken. Mensen die liever deca-koffie nemen, kunnen dat zo makkelijk doen. Wat het onderhoud betreft, moet ik toegeven dat het heel goed meevalt. Sommige onderdelen zijn zelfs geschikt voor in de vaatwasser.

Nog een leuk weetje, is dat je deze bonen koffiemachine ook kunt bedienen via een app. Zo maak je van eender waar in je huis een lekkere koffie klaar. Zet voor je gaat slapen een kopje onder de uitloop, en ’s morgens duw je van in je bed op de knop.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
  • Veel mogelijke koffiebereidingen Makkelijk in onderhoud Geschikt voor grote gezinnen
Nadelen
  • Geen indicator voor een leeg bonenreservoir
 

#2 De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B

Koffiemachine
Bron: Bol.com

Deze middenklasse koffiemachine die ik voor jullie heb geselecteerd, biedt de mogelijkheid om verschillende koffiebereidingen te maken. Je kunt er de lekkerste dranken zoals cappuccino, latte macchiato en gewone koffie mee maken. Dankzij het dubbele verwarmingssysteem, is zowel de koffie als de melk steeds op de juiste temperatuur. Deze latte macchiato koffiemachine beschikt over een extern melkreservoir, dat je makkelijk kunt loskoppelen. Op die manier kan je de melk bewaren in de frigo en blijft ze langer vers.

Ook qua gebruiksvriendelijkheid scoort deze machine erg goed. Het toestel beschikt over een eenvoudig display dat je intuïtief kunt bedienen. Bovendien kan je de machine makkelijk reinigen. De’Longhi heeft er namelijk voor gezorgd, dat je veel onderdelen kunt demonteren. Het melkreservoir kan je bijvoorbeeld helemaal uit mekaar halen. Zo kan je alle buisjes en knopjes eens goed afwassen en uitspoelen.

De’Longhi bied je bovendien een reparatieservice aan huis aan. Ik verwacht het niet, maar mocht er binnen de garantieperiode toch iets gebeuren… Daarom ben ik er zeker van dat de De’Longhi Dinamica, de beste koop koffiemachine is.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
  • Stel je eigen koffiebereidingen samen Makkelijk te bedienen Spoelt automatisch na
Nadelen
  • Vrij eenvoudig display

#3 Krups EA894T Evidence Plus

Krups EA894T Evidence Plus
Bron: Coolblue.be

De beste volautomatische espressomachine prijs-kwaliteit, is volgens mij de Krups EA894T Evidence Plus. De reden hiervoor is vrij eenvoudig, krups is de absolute prijsvechter binnen de koffiebranche. Hun machines zijn misschien niet altijd de hipste, maar ze bieden veel waarde voor hun prijs.

Deze bonenkoffiemachine van Krups geeft je de mogelijkheid om heel wat lekkere koffies te maken. Het bonenreservoir heeft een inhoud van 260g, wat zeker voldoende is voor een gemiddeld gezin. In het waterreservoir kan maar liefst 2,3 liter, dus je zult niet continu moeten bijvullen.

Het toestel beschikt over een touchscreen display. Daarop kan je alle instellingen wijzigen en kan je kiezen welke koffie je wilt. Met deze Krups koffiemachine kan je veel verschillende koffiebereidingen maken. Je hebt keuze uit een Espresso, een Doppio, een Lungo, een Ristretto, Flat White… Keuze genoeg dus. Het leukste is dat je de koffierecepten ook kunt aanpassen naar je eigen voorkeur.

Nog een groot voordeel van deze machine, is dat je meerdere koffies tegelijk kunt maken. Bij de meeste toestellen geldt dat enkel voor wie een espresso neemt. Deze Krups machine is echter in staat om ook twee melkbereidingen tezamen te maken. Voor zijn prijs is dit absoluut een gebruiksvriendelijk toestel.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#4 Philips 2200 EP2224/10

beste koffiemachine
Bron: Bol.com

Drink je eigenlijk alleen maar gewone koffie, of espresso? Is opgeschuimde melk voor jou geen must? Dan hoef je niet noodzakelijk zo’n dure machine aan te schaffen met al die functies. Deze volautomatische espressomachine van Philips zet de lekkerste koffie die je je kan wensen.

Ook beschikt deze machine over een heet water-functie. Door middel van die functie kan je ook een heerlijk kopje thee zetten, of heb je de mogelijkheid om je tas even voor te verwarmen.

Ben jij iemand die let op zijn cafeïne inname? Dan zou het kunnen zijn dat jij liever een cafeïnevrije koffie drinkt. Hoewel dat een moeilijke opgave lijkt, is het mogelijk om naast de gewone koffiebonen ook een schepje decafeïne koffiepoeder toe te voegen. Op die manier kan je voor jou alleen een cafeïnevrije koffie zetten, terwijl de rest van het gezin geniet van een heerlijke normale koffie.            

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#5 JURA Z6 Diamond Black

JURA Z6 Diamond Black
bron: Coolblue.be

Ben jij een echte koffiefanaat? Wil je jezelf graag verwennen met het beste van het beste? Dan is deze luxueuze Jura koffiemachine vast en zeker iets voor jou.

Deze Jura Z6 Diamond machine heeft een erg goed geheugen. Je kunt namelijk koffierecepten programmeren op maar liefst 13 verschillende profielen. Je bepaalt zelf hoe sterk de koffie moet worden en hoeveel koffie je wilt. Bovendien bepaal je ook hoe warm de koffie en de melk moeten zijn. Deze Jura volautomatische espressomachine is als een echte barista.

Dit toestel beschikt over een bonenreservoir met een inhoud van 280 gram. Het waterreservoir is met zijn 2,4 liter één van de grootste op de markt. Om de zetgroep van het apparaat te reinigen, moet je gewoon het programma activeren. Dat wil zeggen dat je bijna geen onderhoudswerk hebt aan het toestel. De andere onderdelen kan je trouwens makkelijk demonteren. Zo kan je ze makkelijk uitwassen.

Wat mij persoonlijk aantrekt in deze espressomachine, is het prachtige design. De Jura Diamond is niet alleen vanbinnen een fantastisch toestel, maar ook de buitenzijde ziet er luxueus uit. Je kunt duidelijk zien dat het apparaat gemaakt is van de beste materialen.

Een luxueuze koffiemachine moet natuurlijk ook iets futuristisch zijn. Net als de De’Longhi PrimaDonna, kan je ook dit toestel bedienen vanuit een app.

 

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

Waarop moet je letten bij het kopen van een koffiemachine?

Bepalen welke koffiemachine de beste is, kan je enkel doen door eerst richtlijnen te ontwerpen. Welke factoren bepalen de kwaliteit van het apparaat en van de koffie die eruit komt? 

Waterreservoir

Allereerst zal je rekening moeten houden met het aantal leden van jouw gezin. Zijn jullie met meer thuis? Dan zal je waarschijnlijk ook meer voordeel halen uit een koffiemachine met een groot waterreservoir. Er zijn espressomachines te koop met een reservoir van slechts één liter, voor kleinere gezinnen. Evengoed zijn er toestellen met een capaciteit van twee liter of meer. Hoe groter de inhoud, des te minder moet je bijvullen.water

Naast de capaciteit, kan je ook best letten op de mogelijkheid tot uitnemen. Er zijn vandaag de dag nog steeds volautomatische espressomachines te koop met een vast waterreservoir. Indien dat zo is, moet je altijd een kan gebruiken om het water op te vullen. Dat systeem is veel minder efficiënt dan het uitneembare waterreservoir.

Lawaai

Het malen van de bonen maakt nu eenmaal lawaai. Je kunt geen bonen fijnmalen, zonder dat daar geluid bij komt kijken. Gelukkig weten de fabrikanten van koffiemachines met bonen dat ook. Door middel van nieuwe technologieën en een betere geluidsisolatie, maken ze de machines stiller. Over het algemeen is het zo, dat duurdere toestellen beter geïsoleerd zijn dan goedkopere. Logisch ook, want al die materialen moeten betaald worden.

Melk reservoir

Niet elke volautomatische espressomachine kan dezelfde koffies maken. De belangrijkste factor, is of de koffiemachine beschikt over een melkreservoir. Met machines zonder reservoir, kan je enkel standaard koffies maken. In dat geval zijn de mogelijkheden beperkt tot bijvoorbeeld een lungo of een espresso. Indien het toestel wel beschikt over een functie om melk op te schuimen, dan kan je ook melkbereidingen maken.

Het melkreservoir is één punt, maar het stoompijpje is nog iets anders. Een volautomatische espressomachine met melkreservoir, kan zelf een cappuccino zetten. Wanneer er geen melkreservoir is, maar wel een stoompijpje, dan kan je handmatig melk opschuimen. Door de zelf opgeschuimde melk toe te voegen bij de koffie, krijg je ook een melkbereiding. Het proces is alleen wat omslachtiger.

Andere koffiemachines die mogelijks geschikt zijn

Een volautomatische espressomachine is heel handig in gebruik. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je zonder veel moeite een heerlijke koffie kunt bereiden. Aan de andere kant, heb je wel minder controle over de smaak van de koffie. Uiteraard kan je wel zelf de bonen kiezen, maar daar houdt het op. Met een pistonmachine kan je de smaak nog meer naar je hand zetten. Pistonmachines worden meestal gebruikt door restaurants, maar tegenwoordig zijn er ook al toestellen voor thuis.

Aan de andere kant, kan een filter koffiezetapparaat ook iets voor jou zijn. Bij zo’n toestel wordt de koffie nog gemaakt, zoals oma hem maakte. Het water wordt doorheen een koffiefilter met gemalen koffie gestuurd. Het grote voordeel van zo’n apparaat tegenover een volautomatische espressomachine, is dat je snel een hele kan kunt zetten. Tot slot is er ook nog de klassieke Senseo machine. De koffie die daaruit komt is niet van dezelfde kwaliteit, maar de toestellen zijn wel goedkoper. Bovendien biedt Senseo ook het gemak aan van automatisch koffie zetten. Het enige wat je moet doen is de pads verwisselen.

Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een antwoord hebt gevonden op je vragen. De beste volautomatische espressomachine van dit moment, is de De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.55MS. De’Longhi koffiemachines behoren duidelijk tot de top, maar ze zijn wel nog betaalbaar. Krups en Philips zijn dan weer net iets goedkoper. Tot slot is er nog de Jura koffiemachine, die fantastische kwaliteit levert, maar wel tegen een premium prijs.