Beste video deurbel – Dit is onze top 3

Deurbel

#publiciteit

Heel wat mensen zijn op zoek naar manieren om hun huis slimmer te maken. Een slimme deurbel is dan ook de musthave van dit jaar. De beste slimme deurbel vinden is echter geen makkelijke opgave. Daarom ga ik jou daarbij helpen. In dit artikel heb ik de drie beste video deurbellen van dit moment opgesomd. Bovendien zal ik je ook nog voorzien van wat extra informatie betreffende dit slimme apparaat.

Waarom jij een video deurbel wilt

Dankzij de video deurbel hoef jij niet meteen naar de deur te rennen wanneer iemand aanbelt. Je kunt eerst even op het scherm kijken wie er staat te wachten en in veel gevallen kan je zelfs met deze persoon praten.

Stel dat de postbode een pakketje moet afleveren, maar jij bent net groenten aan het stoven. Dan kan je hem vriendelijk vragen om het pakket achter te laten voor de deur. Zo kan jij rustig je werk afmaken en kan je vervolgens het pakket gaan halen.

Een slimme deurbel heeft nog meer nuttige functies. Zo zijn er veel video deurbellen die ook via een app bediend kunnen worden. Wanneer er dan iemand aanbelt, krijg jij automatisch een melding op je smartphone. Ook hierbij is het via sommige apps mogelijk om met de beller te praten vanop afstand.

Dit is niet alleen erg handig, maar het kan ook helpen om je huis te beveiligen. Soms is het namelijk zo, dat mensen met slechte bedoelingen aanbellen om te zien of er iemand thuis is. Als jij vervolgens via de slimme deurbel kunt antwoorden, dan weet die persoon niet of je van thuis uit spreekt. Het is vrijwel ondenkbaar dat een inbreker naar binnen gaat als jij er misschien ook bent.

Top 3 deurbel met camera

Voor je er één gaat kopen, is het wel belangrijk om goed te weten wat je wil. Daarom zullen wij de beste camera deurbel vergelijken. Zo weet je precies welke slimme deurbel het beste bij je past.

#1 Eufy by Anker Video Doorbell

De beste wifi deurbel met camera is zonder twijfel dit toestel van Eufy. Op dit moment is dit namelijk een van de meest uitgebreide video deurbellen op de markt. En het leukste van allemaal, is dat je zelf het pakket kunt samenstellen. Eufy verkoopt namelijk verschillende combinaties, zodat jouw deurbel zo compleet is als je die zelf wilt.

Wat mij allereerst opviel, was dat je voor deze deurbel zelfs geen bedrading nodig hebt. Het is namelijk perfect mogelijk om de deurbel te gebruiken op basis van de batterij. In dat geval mag je ze wel niet vergeten op te laden natuurlijk. Voor wie wel bedrading heeft voorzien, kan de deurbel aansluiten op netstroom.

deurbel
Bron: Coolblue.be

Daarnaast maakt deze deurbel geen gebruik van een cloud, maar wel van een lokale opslag. Het interne geheugen is 16GB groot, wat goed is voor enkele duizenden opnamen. Doordat de opslag lokaal gebeurt, is dit de beste slimme deurbel zonder abonnement. Je hoeft niet maandelijks te blijven betalen!

Op zich is dit een heel veilige deurbel, want alle opnames worden versleuteld voor ze naar de app gaan. Qua diefstalgevoeligheid moet je wel opletten. Het bijgeleverde hulpstuk is namelijk niet zo robuust. Ik heb al van verschillende andere mensen gehoord dat ze zelf een extra beugeltje gaan halen in de doe het zelf. Zo zit de deurbel lekker stevig vast.

Wat ook fijn is, is dat je de deurbel kunt koppelen met slimme assistenten. Deze deurbel ondersteunt op het moment van schrijven zowel Alexa van Amazon, als Google Assistant.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue OF SOORTGELIJKE COMBO Bekijk op Bol.com Bekijk op Bol.com

 

#2 Google Nest Hello Videodeurbel

Op de tweede plaats staat de Google Nest Hello video deurbel. Google heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in zijn slimme assistent. Vandaar dat ook een kwalitatieve video deurbel niet mocht ontbreken.

Met deze Google Nest Hello, is Google zeker in zijn opzet geslaagd. De camera zelf is van hoge kwaliteit, waardoor je alles goed kunt zien. Zelfs wanneer het regent of donker is buiten, zie je nog steeds goed wie er voor de deur staat. Ook leuk is dat je de camera gewoon kunt activeren zonder dat er wordt aangebeld.

Google Deurbel
Bron: bol.com

Instaleren gaat op zich makkelijk, maar je hebt wel een beltransformator nodig. Gelukkig kan je die er eenvoudig bij bestellen, zodat je geen extra zorgen hebt. In deze bel zit er geen accu, waardoor je hem niet zonder bedrading kunt gebruiken.De bel werkt perfect samen met de andere toestellen in het Google ecosysteem. Wanneer er aan de deur gebeld wordt, krijg je meteen een notificatie te zien. Het is vervolgens mogelijk om met de beller te spreken, of je kunt een boodschap laten horen.

Door gebruik te maken van Google Nest Aware, kan je personen ook meteen laten herkennen. In dat geval komt de naam van de bezoeker in de pushnotificatie te staan.

Ikzelf heb er geen probleem mee, maar om de deurbel optimaal te gebruiken moet je je ook abonneren. Zo kan je gebruik maken van alle nuttige functies en krijg je een nog betere gebruikservaring.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue OF Bekijk op Bol.com Bekijk op Bol.com

 

#3 Ring Video Doorbell 3

Tot slot gaat onze derde plaats naar deze video deurbel van het merk Ring. De laatste tijd hoor je er wat minder over, maar dat komt door de vele concurrentie. Ring is een van de eersten die slimme deurbellen op de markt heeft gebracht.

De Ring Video deurbel 3 is dan ook de zoveelste opvolger van hun initiële toestel? Jaar na jaar hebben ze verbeteringen aangebracht. Ook de Ring Video Doorbell 4 is ondertussen al beschikbaar, maar deze is nog niet overal te koop.

Ook bij deze deurbel is het mogelijk om hem zowel aan te sluiten op het lichtnet, als hem draadloos te gebruiken. Dat moet ervoor zorgen dat de installatie bij iedereen mogelijk is.

Ring Video Doorbell 3
Bron: Coolblue.be

Als er iemand aanbelt, dan kan je dat meteen volgen via de app. Om het voor jou nog makkelijker te maken, krijg je daar meteen een notificatie van. Ook heb je de mogelijkheid om realtime te communiceren met de aanbeller. Wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind, is de bewegingsdetectie. Zo wordt de camera meteen geactiveerd als er iemand dicht in de buurt komt.

Ook bij deze deurbel heb je een extra abonnement nodig om alle functies te kunnen gebruiken. Wel valt de prijs van dit abonnement zeer goed mee, dus het is het overwegen zeker waard.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

Waarop moet je letten bij het kopen van een slimme deurbel?

Zoals je merkt zijn er heel wat verschillende slimme deurbellen met camera op de markt. Het is dan ook belangrijk om vooraf goed na te denken over wat je precies nodig hebt. Hieronder zet ik nog enkele zaken op een rij, waar je zeker moet op letten.

Slimme deurbel zonder abonnement?

Voor sommigen is het een must, anderen maakt het niet zoveel uit. Op dit moment vind je een deurbel met camera wifi zowel met, als zonder abonnement.

De voordelen van een abonnement lijken met duidelijk:

  • Meestal een lange videogeschiedenis
  • Slimmere meldingen
  • Je kunt zones toevoegen
  • Video’s opslaan en eventueel zelfs delen

Alles verschilt natuurlijk ook een beetje van merk tot merk. Voor je een deurbel met abonnement gaat aanschaffen, kan je best even kijken wat je krijgt voor je geld. Google biedt volgens mij een fantastische deurbel met camera prijs kwaliteit. Daarnaast ben ik ook een fan van het abonnement dat ring biedt.

Het nadeel van een deurbel met abonnement, is dat je niet alle functies kunt gebruiken zonder te betalen. In sommige gevallen zal dat niet hinderlijk zijn, maar voor wie er echt het maximum wil uithalen is zo’n abonnement wel een must.

Anders moet je resoluut kiezen voor een deurbel die je zonder abonnement kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de Eufy by Anker Video Doorbell, die ik hierboven besproken heb.

Is er bedrading voorzien?

Nog iets waar je zeker op moet letten bij het aanschaffen van een video deurbel, is je bedrading. Is er een kabel voorzien naast je voordeur, om de bel aan te sluiten op het lichtnet?

Als dat zo is, moet je bovendien ook kijken of hij over de juiste specificaties beschikt. Anders heb je misschien wel een transformator nodig.

Is er geen kabel voorzien, of werk je liever helemaal draadloos? Dan kan dit gelukkig ook. Er zijn namelijk reeds verschillende deurbellen met accu te verkrijgen. Zo’n draadloze deurbel is natuurlijk makkelijk te installeren, maar je mag ze niet vergeten opladen.

Zitten er andere beveiligingsfuncties op?

Een slimme deurbel kan niet alleen handig zijn om je bezoek te ontvangen, maar ze kan ook helpen tegen inbraak. Slimme deurbellen beschikken tegenwoordig al vaak over extra systemen, zodat je een melding kunt ontvangen als je ongewenst bezoek over de vloer krijgt.

Een eerste handig hulpmiddel, is bijvoorbeeld een bewegingssensor. In dat geval wordt de camera automatisch geactiveerd als er iemand in de buurt van je deur komt. In veel gevallen krijg je dan ook een melding dat er iemand langs komt.

Een andere functionaliteit, is de mogelijkheid om de camera altijd te activeren. Zo kan je 24/7 naar buiten kijken via de camera, ook zonder dat er wordt aangebeld.

Tot slot een laatste handig snufje, maar dat komt niet vaak voor, is de mogelijkheid om je deurbelcamera te koppelen aan je televisie. Op die manier kan de deurbel ook als beveiligingscamera worden ingezet.

Conclusie

Er zijn heel wat slimme deurbellen op de markt, die zeker de moeite waard zijn. In dat artikel heb ik de drie beste deurbellen met camera voor je op een rijtje gezet. Mocht je nog twijfelen, lees dan zeker mijn top 3 nog eens na. Koop je er geen enkele van dit lijstje? Let dan zeker op de aandachtspunten die ik heb opgelijst. Veel succes met de aankoop!