Beste staafmixer – Onze top 3

soep

#publiciteit

Een staafmixer kent iedereen wel. Tegenwoordig is het een onmisbaar toestel geworden in alle keukens. Niet alleen bij particulieren thuis wordt er gretig gebruik gemaakt van dit soort mixers, maar ook in keukens van grote restaurants maken ze gebruik van staafmixers. Aangezien iedereen vroeg of laat wel eens een nieuwe staafmixer nodig heeft, lijkt het me goed om even op zoek te gaan naar de beste koop staafmixers. In dit artikel heb ik een top 3 opgesteld van beste staafmixers. Daarbij heb ik rekening gehouden met verschillende factoren waaronder de prijs kwaliteit verhouding.

Waarop moet je letten bij het aankopen van een staafmixer?

Ook bij het aankopen van een staafmixer, zijn er enkele zaken waar je zeker rekening moet mee houden. De ene staafmixer is namelijk de andere niet.

Vermogen

De belangrijkste factor die je in overweging moet nemen bij het kopen van een staafmixer, is zijn vermogen. Het vermogen van een staafmixer is namelijk erg bepalend voor welke ingrediënten je ermee kan mixen. Is de motor krachtig genoeg? Dan kan je ook hardere stukken, zoals bijvoorbeeld noten of ijsblokjes door elkaar mixen. Is het vermogen van de mixer echter wat lager, dan kan je hem enkel gebruiken voor zachtere of vloeibare ingrediënten. Het voordeel van krachtigere staafmixers, is dat ze meestal over een functie beschikken waarmee je de kracht zelf kan bijregelen. Dit soort mixers heeft meerdere standen waardoor je hem kan inzetten voor al jouw bereidingen.

Bereidingsfuncties

Ook heeft niet elke staafmixer de mogelijkheid om dezelfde bereidingen uit te voeren. Zo beschikken alle staafmixers wel over een functie om te hakken, maar ijs crushen is bijvoorbeeld een functie die niet in elke mixer zit. Daarnaast is het soms mogelijk om een speciale ballongarde aan te sluiten op de mixer, zodat je ook de mogelijkheid hebt om te kloppen. Bij de ene staafmixer worden veel meer extra onderdelen bijgeleverd dan bij de andere. Er zijn bijvoorbeeld ook staafmixers die geleverd worden inclusief een cutter, om echt gladde sausjes te kunnen maken.

De beste staafmixers

Nu je weet waar je rekening mee dient te houden tijdens het aankopen van jouw staafmixer, kunnen we overgaan tot het bepreken van onze top 3 beste koop staafmixers.

#1 Bamix Jamie Oliver I

Voordelen
 • Professioneel materiaal
 • Voor alle ingrediënten
 • Inclusief gratis receptenboekje
Nadelen
 • Geen extra onderdelen

Iedereen kent Jamie Oliver wel, een van de meest gebruikte begrippen in de culinaire wereld. Het hoeft niet te verbazen dat iemand die in het veld staat, ook als de beste weet hoe een bepaald apparaat moet werken. Als ervaren chef-kok heeft Oliver samen met Bamix een eigen staafmixer ontwikkeld.

staafmixer jamie oliver
Bron: Coolblue.be

Deze staafmixer kan maar liefst 18000 toeren maken per minuut. Dat is ruim voldoende op zachte ingrediënten te mixen, maar ook voor harde ingrediënten kan deze staafmixer worden gebruikt. Het is bij harde ingrediënten, zoals bijvoorbeeld ijs, wel belangrijk dat je nooit te lang aan één stuk door blijft mixen. Dit om oververhitting te voorkomen.

De mixer wordt geleverd met verschillende accessoires. Zo wordt er een multimes, om ingrediënten fijn te hakken of te pureren en een klopper meegeleverd. Wat ook leuk is, is dat er bij deze mixer ook een receptenboekje van Jamie Oliver wordt bijgeleverd.

Gelet op voorgaande eigenschappen, zijn we ervan overtuigd dat deze Jamie Oliver staafmixer de eerste plaats verdiend in onze top drie. De manier waarop het apparaat ontworpen is, zorgt ervoor dat de staafmixer perfect in de hand ligt. Ideaal dus voor dagelijks gebruik. Wil je deze staafmixer meteen aankopen, of nog even bekijken? Dan kan je dat doen via onze partner Coolblue.

#2 Philips ProMix HR2652/90

Voordelen
 • Veel accessoires
 • Slagroom kloppen mogelijk
 • Voor dagelijks gebruik
Nadelen
 • Niet voor langdurig gebruik bij harde ingrediënten

De tweede plaats op ons lijstje is weggelegd voor een Staafmixer van het merk Philips. Wanneer we spreken over kleine keukenelektronica, dan is het onmogelijk om Philips te negeren. Ze bieden zoveel consumentenelektronica aan, dat ze praktisch in elk toplijstje terug te vinden zijn.

philips staafmixer
Bron: Coolblue.be

Deze Philips staafmixer beschikt over heel wat nuttige functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de snelheid van de mixer geleidelijk aan te verhogen. Op die manier kan je ingrediënten fijn hakken zoals jij het wil. Het is mogelijk om deze handmixer te gebruiken voor zowel zachte, als harde ingrediënten. Net zoals bij de vorige mixer, mag je ook deze niet te lang aan één stuk door gebruiken.

Deze staafmixer wordt geleverd met verschillende accessoires, waardoor je hem ook voor andere doeleinden kan inzetten. Het eerste accessoire is een grote hakmolen, ook wel een cutter genoemd. In principe is een cutter gelijkaardig aan een blender, maar een cutter kan vaak fijner hakken. Daarnaast wordt er een handige smoothiebeker meegeleverd die je kan gebruiken onderweg. Tot slot wordt deze staafmixer ook geleverd met een ballonklopper, waardoor je ook heel makkelijk slagroom kan opkloppen.

Deze staafmixer bekijken op de website van onze partner Coolblue?

#3 Braun MultiQuick 7 MQ7087X

Voordelen
 • Heel veel opzetstukken
 • Enorm veel mogelijkheden
 • Prijs kwaliteit super
Nadelen
 • Ijs crushen niet mogelijk

De derde staafmixer die ons toplijstje heeft veroverd, is deze van Braun. We hebben lang getwijfeld of we dit toestel zouden kiezen of een ander. Uiteindelijk hebben de vele bijgeleverde accessoires ons overtuigd om voor deze Braun MultiQuick te kiezen.

De accessoires die standaard bij dit product worden bijgeleverd zijn: een kleine hakmolen, een maatbeker en een pureestamper. Daarnaast levert Braun ook een foodprocessor opzetstuk en een raspschijf mee, om bijvoorbeeld ingrediënten te raspen of snijden. Tot slot beschikt deze staafmixer ook nog over een ballongarde om slagroom mee te kloppen.

Hoewel deze staafmixer voor heel veel doeleinden kan worden gebruikt, is het niet aan te raden om deze te gebruiken voor het crushen van ijs. Braun heeft ook een nieuwe technologie in deze staafmixer geïmplementeerd. Deze zorgt ervoor dat de mixervoet in verschillende richtingen beweegt. Op die manier moet je zelf minder kracht zetten.

Ben je overtuigd dat deze staafmixer de beste is voor jou? Bekijk hem dan snel via Coolblue.