Beste Soundbar van dit moment – Onze top 5 soundbars

Soundbar televisie

#publiciteit

Ben je op zoek naar de beste Soundbar? Logisch, want een geluidsbalk zorgt voor veel mooiere klanken dan de boxen van je televisie. Een Soundbar was vroeger voornamelijk een luxe item, maar tegenwoordig heeft iedereen ze.

Soundbars zijn tegenwoordig dan ook beschikbaar in verschillende prijscategorieën. In dit artikel ben ik op zoek gegaan naar de beste soundbar van dit moment.

Waarom zou je een soundbar kopen?

De reden dat zelfs de duurste televisies nog steeds een matige geluidskwaliteit afleveren, komt door hun dunne ontwerp. Men probeert steeds om ze platter en platter te maken, waardoor er geen ruimte overblijft voor speakers. Voornamelijk bastonen en zeker de lage bastonen klinken niet meer zoals dat zou moeten.

Veel mensen vragen zich af waarom ze dan voor een soundbar zouden kiezen en niet voor externe speakers. De reden is heel eenvoudig: ruimte en gebruiksgemak.

Externe speakers worden idealiter opgehangen in de woonkamer. Daarvoor is het meestal noodzakelijk om gaten te boren in de muur. Nadien zal je dan ook weer moeten zorgen dat alles netjes afgewerkt raakt. Heb jij ook geen zin in dat gedoe?

Daarenboven nemen externe speakers ook nog eens veel meer ruimte in dan een eenvoudige soundbar met eventueel een subwoofer.

De beste soundbar van dit moment: onze top 5

een goede soundbar kopen doe je niet op één, twee, drie. Gelukkig hebben wij ze voor jou vergeleken, waardoor het niet noodzakelijk lang hoeft te duren.

Afbeelding Product Bekijk de prijs op Bol.com of Coolblue.be
Sonos Beam Zwart Beste soundbar:

Sonos Beam

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Bose TV Speaker Beste soundbar prijs kwaliteit: Bose TV Speaker

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Philips TAB8405 Zwart Beste soundbar met subwoofer:Philips TAB8405 Zwart

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

JBL Bar 2.0 Beste goedkope soundbar: JBL Bar 2.0

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Bose Smart Soundbar 300 Beste Bose soundbar: Bose Smart Soundbar 300

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

 

#1 Sonos Beam

Voordelen
 • Prachtig geluid
 • Verbinding via Wifi mogelijk
 • Neemt weinig plaats in beslag
 • Leuk design
Nadelen
 • Geen Dolby Atmos ondersteuning
Sonos Beam Zwart
bron: Coolblue.be

De Sonos Beam is absoluut de beste soundbar van dit moment. Na er heel wat te hebben vergeleken had deze duidelijk het meeste voordelen.

Sonos Beam is een compacte soundbar die er ook nog eens mooi uitziet. Het grootste pluspunt vind ik dat je zelf de geluidsweergave kunt kiezen. In de eerste plaats had ik er niet zoveel aandacht voor, maar na een tijdje merkte ik wel een duidelijk verschil.

Bij heel veel films, maar zeker ook in series overheerst het achtergrondgeluid op de gesprekken. Gelukkig heeft Sonos ook daar een oplossing voor gevonden. Ze hebben er namelijk een spraak versterkende modus in verwerkt. Daardoor zijn gesprekken makkelijker hoorbaar en vooral beter verstaanbaar.

Het leukste vind ik persoonlijk dat de Sonos Beam ook nog eens een slimme soundbar is. Op die manier kan je via wifi meteen verbinden met de soundbar en de leukste media streamen. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Sonos ook een eigen app om de instellingen te beheren.

Altijd al gedroomd van een persoonlijke butler? De Sonos Beam heeft een ingebouwde Google Assistant functie, dus vraag er maar op los.

Moeten we het nog over de geluidskwaliteit hebben? Ik heb er maar één woord voor: formidabel! Met deze Sonos beam in huis komt je televisiebeleving pas echt tot leven.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#2 Bose TV Speaker

Voordelen
 • Super prijs- kwaliteit verhouding
 • Handig in gebruik
 • Erg compact
Nadelen
 • Geen ingebouwde Wifi
Bose TV Speaker
Bron: Coolblue.be

Wanneer het op kwalitatief geluid aankomt, dan staat Bose erg hoog aangeschreven. Deze Bose TV speaker is volgens mij de beste soundbar prijs kwaliteit.

De Bose TV speaker is al wat langer op de markt. Daardoor zijn er ook al heel wat reviews over geschreven. Algemeen genomen is iedereen er laaiend enthousiast over want het toestel haalt op het moment van schrijven ruim 9/10 op de website van Coolblue.

Toch wel belangrijk voor veel mensen, is het formaat van de soundbar. Door het kleine fijne formaat, past de soundbar makkelijk onder de tv, ook wanneer die op de kast staat.

De beste soundbar prijs kwaliteit moest volgens mij ook makkelijk te bedienen zijn. Dit model is erg handig in gebruik en de afstandsbediening is tevens erg duidelijk. Ook de aansluiting van deze soundbar verloopt vlot.

De geluidskwaliteit, daar kunnen we niet om heen. Voor deze prijs is het geluid echt prachtig: heel zuiver en erg natuurlijk. Door een extra HDMI arc kabel bij te bestellen kan je jouw soundbar en televisie met één afstandsbediening gebruiken.

Deze soundbar beschikt niet over Wifi, maar gelukkig wel over bluetooth. Zo kan je ook makkelijk de leukste nummers streamen vanaf je tablet of smartphone.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#3 Philips TAB8405

Voordelen
 • Subwoofer zorgt voor mooie diepe bastonen
 • Bluetooth connectiviteit
 • Design
 • Dolby Atmos ondersteuning
Nadelen
 • Momenteel nog geen gevonden
Philips TAB8405 Zwart
Bron: Bol.com

Deze Philips TAB8405 is volgens mij de beste soundbar met subwoofer die je op dit moment kunt vinden. De draadloze subwoofer zorgt ervoor dat ook de diepste bassen heel mooi en levendig overkomen. Op die manier wordt een spannende film nu nog spannender.

Niet alleen aan de binnenkant is het een fantastisch toestel. Ook aan de buitenkant ziet deze Philips soundbar er heel leuk uit. Het rechtlijnige strakke design is modern en komt erg verrassend over.

Daarenboven is deze soundbar heel makkelijk om te installeren. Wanneer je hem koppelt met een HDMI kabel, kan je het geluid zelfs via de originele afstandsbediening regelen.

Eenmaal geïnstalleerd, dan geniet je van prachtig geluid. Als je tv Dolby Atmos ondersteund, dan kun je deze surround weergave ook gebruiken op de soundbar. Zo krijg je onmiddellijk een cinematische ervaring in je eigen woning.

Ook deze soundbar kan je via bluetooth verbinden met andere apparaten. Deze connectiviteit maakt dat je de soundbar met subwoofer ook kunt gaan gebruiken om muziek af te spelen.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#4 JBL Bar 2.0

Voordelen
 • Heel aantrekkelijk geprijsd
 • Mooie diepe bastonen
 • Makkelijk te gebruiken
Nadelen
 • Geen Ondersteuning voor Wifi
 • De afstandsbediening is wel heel beperkt
JBL Bar 2.0
Bron: Bol.com

Op zoek naar een goede goedkope soundbar? Een grote kans dat je bij deze JBL Bar 2.0 bent uitgekomen. JBL is een merk dat al langer bekend staat om zijn goedkope geluidstoepassingen. Ook heel wat draadloze speakers worden door JBL gemaakt.

Hoewel de soundbar niet beschikt over een subwoofer, zijn de diepe bassen toch erg vol van geluid. Wanneer je televisie zit te kijken, ga je helemaal op in de film. Het surround systeem ondersteunt Dolby Digital, een veelgebruikte variant.

Wanneer je muziek wilt afspelen, dan kan je makkelijk verbinden met een ander apparaat via bluetooth.

Het ontwerp is vrij eenvoudig: niet te veel toeters en bellen. Eerlijk is eerlijk, voor dit geld kan je ook niets meer verwachten. Het is een fantastische soundbar voor iedereen met een beperkt budget.

De geluidskwaliteit van deze JBL Bar 2.0 is vele malen beter dan die van een gemiddelde tv. Als ik een puntje van kritiek mag geven, dan zou dat over de afstandsbediening gaan. Op zich doet ze wat ze moet doen, maar ze is wel heel beperkt.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#5 Bose Smart Soundbar 300

Voordelen
 • Prachtig geluid
 • Uitbreidbaar met subwoofer of achterspeakers
 • Google Assistant
Nadelen
 • Jammer genoeg niet goedkoop, maar je krijgt wel waarde voor je geld
Bose Smart Soundbar 300
Bron: Coolblue.be

Zoals ik daarnet al zei, staat Bose wereldwijd bekend als één van de toppers wanneer het om geluidskwaliteit gaat. De Bose TV Speaker is zeker niet slecht, maar voor de grote liefhebbers die op zoek zijn naar topklasse geluid, kan de Bose Smart Soundbar 300 een betere keuze zijn.

Het leuke aan deze soundbar, is dat er veel verschillende opstellingen mogelijk zijn. Bij Coolblue kan je bijvoorbeeld kiezen om de soundbar te kopen met subwoofer of zonder. Bovendien is er zelfs een mogelijkheid om ook de achterspeakers toe te voegen.

Let er wel op dat sommige combinaties van tijd tot tijd niet beschikbaar zijn. Mocht je op mijn link naar Coolblue klikken, dan kan je altijd eens spelen met de combinaties om de verschillende prijzen te zien.

De geluidskwaliteit van deze Bose soundbar is echt fenomenaal. Tv kijken wordt op die manier een totaal andere beleving. Zelfs zonder de extra bass module heb je er meer dan voldoende aan.

De compacte afstandsbediening die erbij wordt geleverd is erg fijn in gebruik. Ook zit er een ingebouwde Google assistant  in verwerkt, dus eigenlijk heb je de afstandsbediening zelfs niet meer nodig.

Moet er nog wat connectiviteit bij? Jazeker, want deze soundbar is echt smart. Je kunt ze via bluetooth of Wifi verbinden met allerlei apparaten. Zo kan je makkelijker streamen dan ooit tevoren.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

Waarop moet je letten bij het kopen van een soundbar?

Voor je een soundbar aanschaft, moet je wel eerst weten waarmee je rekening moet houden. Een soundbar is op zich niet zo’n complex toestel, maar er zijn veel varianten.

Geluidsweergave

Er zijn twee mogelijke varianten wanneer we het hebben over de geluidsweergave. Ofwel is het Stereo sound, ofwel is het Surround sound.

Stereo was vroeger heel populair, maar de laatste jaren wordt dat niet meer zo vaak gebruikt. Surround sound zorgt er namelijk voor dat het geluid uit meerdere richtingen blijkt te komen.

Denk maar eens aan het moment dat je in de cinema zit. Daar hangen er overal externe speakers omhoog, dus lijkt het geluid je te omringen (surround).

Voor surround sound worden er verschillende technieken gebruikt. Dolby Atmos soundbars zijn waarschijnlijk de meest recente innovatie op de markt. Bij deze technologie lijkt het geluid erg natuurlijk over te komen.

Andere systemen die gebruikt kunnen worden zijn DTS of THX.

Connectiviteit

Hoe kan je de soundbar koppelen met andere apparaten? Dat is waar de connectiviteit om draait.

Tegenwoordig is draadloos het van het natuurlijk. We willen zo min mogelijk kabels in ons huis, want ze zien er niet mooi uit. Bovendien wil je niet steeds naar die ene kabel gaan zoeken.

Sommige soundbars ondersteunen wifi en/of bluetooth. Een soundbar met wifi connectiviteit kan automatisch verbinden met andere apparaten op hetzelfde netwerk. Anders heb je nog een extra ethernetkabel nodig.

Een slimme soundbar?

Weet je waar we misschien nog meer van houden dan van draadloos werken? Slimme apparaten, inderdaad.

Ook onze soundbar willen we tegenwoordig makkelijk kunnen bedienen. Daarom kan het goed zijn om erop te letten of de soundbar slimme functies heeft.

Indien dat zo is, dan moet je ook nog eens goed kijken of er wel een app bestaat voor jouw smartphone. De meeste smart soundbars beschikken over een IPhone en een Android app.

Wil jij nog een stapje verder gaan in je slimme huis? Kijk dan zeker ook even of slimme spraakassistenten zoals Alexa of Siri worden ondersteund.

Conclusie

De beste soundbar in huis halen is ideaal voor iedereen die houdt van tv kijken. De geluidskwaliteit is meestal zoveel beter dan die van de interne speakers van je televisie. Ik hoop dat je in dit artikel genoeg informatie hebt gevonden om je keuze te kunnen maken!