Beste koelkast diepvries combinatie – Onze top 3

Beste koel- vriescombinatie

#publiciteit

Een koelkast diepvries combinatie hebben we allemaal nodig. In tegenstelling tot de Romeinen, bewaren wij ons vers vlees liever niet in zout. Hoewel ook die techniek erg efficiënt bleek, naast het drogen van voedsel, is de koelkast nog steeds makkelijker. Voor wie vrij weinig plaats heeft, kan een koelkast diepvries combinatie erg handig zijn. Zo’n koelvriescombinatie neemt maar eenmaal de grondoppervlakte in beslag in tegenstelling tot een koelkast en een aparte diepvriezer. In dit artikel vertel ik je waarop je moet letten bij het kopen van een koelkast diepvries combinatie en geef ik je mijn top 3 beste koelvriescombinatie.

 

Waarop moet je letten bij de aankoop van een koelvriescombinatie?

Net zoals bij alle elektrische apparaten, moet je ook bij het kopen van een koelkast diepvries combinatie met enkele zaken rekening houden. Die zal ik eerst en vooral voor jullie bespreken.

Grootte

Wanneer je een koelkast en diepvriezer in één wilt kopen, dan is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van het toestel. Veel mensen kopen zo’n combinatie omdat ze een beperkte grondoppervlakte beschikbaar hebben. Het kan dan wel handig zijn om een toestel te kopen dat net iets hoger is, zodat je toch wat meer ruimte hebt. Ook is de verdeling tussen koelen en vriezen niet altijd gelijk. Een koelkast diepvries combinatie heeft soms een even grote koelkast als diepvriezer, maar meestal is de koelkast net wat groter.

Weet dat de meeste mensen vaak een beetje sukkelen met de ruimte in hun frigo. Daarom zou ik aanraden om altijd een zo groot mogelijk exemplaar te kopen. Ruimte die je te veel hebt in een koelkast, is daarom geen verloren ruimte. Ruimte die je te weinig hebt, kan je echter niet zomaar bijmaken.

Energiezuinigheid

Net als bij vaatwassers en andere grote keukenelektronica, is het ook bij koelvriescombinaties erg belangrijk om rekening te houden met de energiezuinigheid. Een koelkast en diepvriezer is gemaakt om jouw verse producten ook vers te houden. Je kan het toestel dan ook niet zomaar even uitschakelen. Meestal zal je na het installeren van een koelkast diepvriezer nooit nog de stekker uittrekken. Aangezien het toestel continu elektriciteit verbruikt, kan je maar beter kiezen voor een energiezuinig model.

De gemiddelde koelkast diepvriescombinatie vinden we terug in klasse D. Toestellen uit klasse E en F vind je ook makkelijk, maar die zijn iets minder zuinig. Toestellen uit de klasse C, zijn dan weer de zuinigste op de markt.

Past een vrijstaande koelkast in jouw keuken?

Het is uiteraard ook niet onbelangrijk om zeker te zijn dat een vrijstaande koel-vriescombinatie in je keuken zal passen. In dit filmpje zie je een stappenplan om dat te controleren.

 

Mijn top 3 beste koelkast diepvries combinaties

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een koelkast met diepvriezer, kunnen we overgaan tot het bespreken van de top 3.

#1 Samsung RB36T602CSA

Voordelen
 • Erg zuinig
 • Grote inhoud
 • Wijnplateau
 • NoFrost technologie
Nadelen
 • Niet de goedkoopste

De Samsung RB36T602CSA koelvriescombinatie is als beste door ons geselecteerd. Het is een erg ruim apparaat, met een hoogte van iets meer dan 190 centimeter. Met die hoogte past het apparaat in de meeste huizen wel binnen. Bovendien kan je met zo’n groot toestel ook jouw plaats optimaal benutten.

Samsung koel- vriescombinatie
Bron: Coolblue.be

Het koelgedeelte heeft een inhoud van meer dan 250 liter. Daarmee is deze koelkast zeker geschikt voor een gezin van 4 personen. Deze koelkast beschikt over mooie ruime schappen en zelfs over een plateau waarin je makkelijk wijnflessen kunt bewaren. Ook beschikt deze koelkast over een lade waarin je groenten en fruit kunt bewaren.

Het diepvries gedeelte is opgesplitst in drie lades. Er zijn twee grotere en een kleinere lade, zodat de vriesruimte een inhoud heeft van bijna 115 liter. Net als bij het koel gedeelte, zou dit ruim voldoende moeten zijn voor een gezin van drie à vier personen. Dankzij de NoFrost technologie, zal ijs niet aanvriezen aan de randen. Daardoor hoe jij het vriesgedeelte niet langer te ontdooien.

Deze koelkast heeft een energielabel van klasse C. Daarmee is het zeker een van de zuinigste toestellen op de markt. Aangezien deze koelvriescombinatie slechts 35 decibel aan geluid produceert, is het ook meteen een van de stilste op de markt. Tot slot moet ik zeker ook vermelden dat het design van deze koelkast erg strak is. Ze zou zowel in een landelijke als in een moderne keuken niet misstaan. Wil je deze Samsung koelvriescombinatie nog eens bekijken op de productpagina van Coolblue?

#2 LG GBP61DSPFN Door Cooling

Pros
 • Energielabel D
 • NoFros technologie
 • Veel ruimte
Nadelen
 • Sommigen zijn minder tevreden over de positie van het handvat

De koelkast diepvries combinatie die volgens mij de tweede plek verdient, is dit toestel van LG. Het merk staat bekend voor het leveren van een goede kwaliteit tegen een lage prijs. En zo is het ook bij deze LG GBP61DSPFN.

LG koel- vriescombinatie
Bron: Coolblue.be

Deze koelkast beschikt over de innovatieve Door Cooling technologie, daardoor blijft de temperatuur in de koelkast overal constant. Vroeger kon je soms merken dat het onderaan in de frigo wat warmer was dan in het midden. Dat kwam omdat de koeling toen vanop een beperkt aantal plaatsen werd gestuurd. Met deze LG koelkast heb je dat niet meer.

Deze koelkast is met zijn klasse D label nog steeds erg energiezuinig. Het is wel net wat minder zuinig dan de vorige koelkast diepvriescombinatie van Samsung. Met een geluidsniveau van slechts 36 decibel, behoort ook dit keukentoestel tot de stilste op de markt.

Het koelgedeelte beschikt over een speciale vershoudlade en heeft een inhoud van 236 liter. Daarmee is ook deze koelkast geschikt voor 3 tot 4 personen. Gezinnen van 5 kunnen er ook gerust gebruik van maken, maar weet dan dat je soms wat naar ruimte zult moeten zoeken.

Het vriezer gedeelte heeft een inhoud van 104 liter, wat iets kleiner is dan de Samsung vriezer. Wel beschikt dit toestel ook over de speciale NoFrost technologie om het gebruiksgemak te verhogen. Voor het invriezen van grote stukken, beschikt deze LG koel-vriescombinatie over een Big Freezing zone. Wil je graag de huidige prijs van dit artikel controleren op Coolblue?

#3 Bosch KGE49AICA

Voordelen
 • Extra groot
 • Mooi ontwerp
 • Vershoud zones
Nadelen
 • LowFrost ipv NoFrost

De derde beste koelvriescombinatie die ik voor je heb uitgezocht, is dit Bosch toestel. Bosch produceert sinds jaar en dag elektronische apparaten en is daarom zeker een van de experten wanneer het gaat om energiezuinigheid. Deze koelkast diepvries combinatie beschikt net als het Samsung toestel over een klasse C energielabel.

Bosch koel- vriescombinatie
Bron: Coolblue.be

Deze extra brede koelvriescombinatie heeft een grote inhoud van maar liefst 302 liter voor het koelgedeelte en 117 liter voor het vriesgedeelte. Dat maakt dit toestel ideaal voor grotere gezinnen die geen Amerikaanse koelkast kunnen zetten. Het koelgedeelte is dus erg ruim en beschikt over speciale vershoud vakken om jouw groenten en fruit langer te bewaren. In de koelkast zijn er maar liefst drie plateaus en eveneens een flessenrek.

Het vries gedeelte is voorzien drie verschillende ruime vakken. In tegenstelling tot de andere combinaties die we hebben besproken, beschikt deze vriezer niet over een NoFrost systeem, maar wel over een LowFrost systeem. Daarbij moet je ongeveer 1 à 2 keer per jaar de diepvries ontdooien.

Ben jij iemand die naar de winkel gaat en meteen eten koopt voor een hele week? Dan zal je wel al gemerkt hebben dat je koelkast er vrij lang over doet om alles goed koel te krijgen. Deze Bosch KGE49AICA beschikt over een speciale superkoel-functie. Daarmee kan je tijdelijk extra hard koelen, waardoor al jouw verse producten langer zullen bewaren. Wil je graag deze Bosch koelvriescombinatie bestellen bij Coolblue?

Heb je al een wijnkast in huis? Ontdek hier snel de beste wijnklimaatkast en waar je op moet letten bij het aanschaffen!