Beste keukenrobot prijs kwaliteit – Keukenmachine voor bakken

#publiciteit

Net zoals een hond de beste vriend van een mens wordt genoemd, is een keukenrobot de beste vriend van de mens in de keuken. De keukenrobot kan zware taken uit onze handen nemen en helpt ons om veel tijd te besparen. Aangezien een keukenrobot vrij zwaar werk moet verrichten, is het belangrijk dat deze keukenmachine over een stevige motor beschikt. Ook is het belangrijk dat de behuizing gemaakt is van degelijke materialen. Omdat er tegenwoordig zoveel keuze op de markt is, is het niet altijd makkelijk om te kiezen welke keukenrobot je best kan aankopen. In dit artikel zal ik je kennis laten maken met mijn top 3 beste keukenrobot voor deeg. Dit zijn de best geteste keukenrobots.

Waarvoor wordt een keukenrobot gebruikt?

Een keukenrobot kan voor verschillende zaken worden gebruikt. De meeste mensen gebruiken een keukenrobot voor het bakken van cake, taarten en andere deegwaren. Daarnaast is een keukenrobot ook ideaal om jouw eiwit op te kloppen tot sneeuw, voor als je bijvoorbeeld chocolademousse wilt maken.

De beste keukenrobot kan daarnaast ook nog worden gebruikt voor andere zaken. Door middel van een hulpstuk kan je jouw keukenrobot namelijk in één keer omtoveren tot een groenten snijmachine of zelfs tot een pasta maker. Onderaan dit artikel lees je meer over de verschillende hulpstukken.

Top 3 beste keukenrobot 2021

  1. Kenwood Chef XL KVL4110S
  2. KitchenAid Artisan 5KSM175PSEOB
  3. Bosch MUMS2EW00 MUM Serie

Eerst en vooral zal ik de drie beste keukenrobots bespreken die momenteel op de markt zijn. Nadien zal ik je uitleggen waar je op moet letten bij het aankopen van een keukenrobot.

Een bepaald product niet meer beschikbaar, of gewoon meteen de Top 10 keukenrobots Coolblue bekijken?

 

#1 Kenwood Chef XL KVL4110S

De eerste plaats binnen mijn top drie gaat naar de Kenwood chef XL keukenrobot. Kenwood is een gegeerd merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit. De toestellen voelen stevig aan en zijn gemaakt van kwalitatieve materialen. Bovendien probeert Kenwood ook rekening te houden met het design van zijn toestellen. Het is natuurlijk altijd leuk als een toestel ook mooi past in jouw interieur. Deze zilverkleurige keukenrobot past perfect binnen iedere keuken.

Kenwood keukenrobot
Bron: Bol.com

Dankzij zijn grote mengkom met een inhoud van 6,7 liter kneed je heel wat deeg of klop je een heerlijk romige crème. De 1200 watt motor is geschikt om zelfs zwaar deeg te kneden. Bovendien wordt deze keukenrobot ook meteen geleverd inclusief een deeghaak, zodat je die zelf niet extra hoeft bij te bestellen. Dit is hoe dan ook de beste keukenmachine voor deeg.

Ook wat de veiligheid betreft beschikt dit keukenapparaat over verschillende snufjes. Zo zitten er bepaalde vergrendelingen in het toestel verwerkt en schakelt deze keukenrobot zichzelf uit na enkele minuten non-stop draaien. Dit doet het toestel om er zeker van te zijn dat de motor niet oververhit raakt.

Dit toestel is ideaal voor de beginnende chefs die graag wat werk uit hun handen laten nemen. Hoewel het een top keukenrobot is, zal de gevorderde chef waarschijnlijk op zoek zijn naar nog meer functies. Wil je graag dit product nog eens bekijken, of wil je het meteen bestellen?

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

 

Onderaan dit artikel vind je ook nog een opzetstuk om heerlijke pasta’s te bereiden.

#2 KitchenAid Artisan 5KSM175PSEOB

Is het voor jou niet noodzakelijk dat je ook zwaar deeg kan kneden? Dan kan je ook kiezen voor deze fantastische KitchenAid keukenmachine. Gezien het feit dat de motor iets minder krachtig is, is deze keuken robot niet geschikt voor het kneden van zware degen, maar lichte soorten deeg zijn geen probleem.

Kitchenaid keukenmachine
Bron: Bol.com

Deze Kitchenaid keukenrobot beschikt over de mogelijkheid om 10 verschillende standen te gebruiken. Het voordeel van zoveel standen, is dat je zelf kan bepalen hoe snel de machine moet draaien. Door af en toe de stand wat bij te regelen, klop of meng jij jouw massa tot in de perfectie. Deze KitchenAid keukenmachine laat het toe om zeer precies te werk te gaan.

De stevige mengkom met een inhoud van 4,8 liter, is makkelijk te reinigen. Om ervoor te zorgen dat deeg niet zo makkelijk bijft kleven, heeft KitchenAid het oppervlak van deze mengkom namelijk speciaal bewerkt. Omdat het soms wel eens nuttig kan zijn om ook een extra mengkom in de aanslag te hebben, wordt deze keukenrobot standaard geleverd met een tweede mengkom van 3 liter. Naast een extra mengkom, zijn ook een draadgarde en kneedhaak inbegrepen in de verpakking.

Wil je alle specificaties van deze KitchenAid keukenmachine nog eens bekijken?

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

#3 Bosch MUMS2EW00 MUM Serie

Wanneer we op zoek gaan naar de beste keukenrobot prijs kwaliteit, dan kunnen we dit toestel van Bosch zeker niet negeren. In tegenstelling tot voorgaande apparaten beschikt hij over minder mogelijkheden, maar dat vertaalt zich ook in een veel lagere aankoopprijs. Bovendien valt er op de kwaliteit van deze Bosch keukenmachine niets aan te merken.

bosch keukenmachine
Bron: Bol.com

De roestvrijstalen mengkom van deze keukenmachine heeft een inhoud van 3,8 liter. Daarin kan je iets minder dan 2,5 kilogram aan cakebeslag bereiden, wat nog steeds vrij veel is. De motor van 700 watt in combinatie met de 3D PlanetaryMixing technologie, zorgt ervoor dat jouw bereidingen goed gemengd worden. De 3D technologie betekent dat de klopper in drie richtingen beweegt, terwijl de basis net in de tegenovergestelde richting beweegt.

Deze compacte keukenmachine is makkelijk te bedienen en alle onderdelen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bij deze keukenmachine wordt overigens een kneedhaak en klopper geleverd. In tegenstelling tot de andere twee toestellen die we al besproken hebben, is de behuizing van dit apparaat niet gemaakt van metaal, maar van kunststof.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:

 

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een keukenrobot?

Er zijn enkele belangrijke factoren die bepalen of jouw keukenrobot van goede kwaliteit is.

Wattage

Hoeveel vermogen jouw keukenrobot heeft, des te krachtiger de keukenrobot zal zijn. Voor het mengen van ingrediënten of voor het opkloppen van room heb je niet noodzakelijk een krachtige robot nodig. Indien je echter op zoek bent naar een keukenrobot om te bakken, dan kan het wel nuttig zijn om voor een krachtig model te kiezen. Het kneden van zwaar deeg vergt namelijk heel wat energie. Wanneer je met een zwakke keukenrobot deeg klopt, dan bestaat de mogelijkheid dat de motor gaat oververhitten, of dat hij meteen vast loopt.

Grootte van de mengkom

Hoeveel wil je in één keer kunnen bereiden? Er zijn keukenrobots die beschikken over een grotere mengkom en er zijn keukenrobots die beschikken over een kleinere mengkom. Bij het bepalen van de grote van een mengkom, is het steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat je de kom niet helemaal tot boven kunt vullen. Wanneer de keukenmachine anders aan het draaien gaat, zou alles eruit spatten.

Bijgeleverde hulpstukken

Bij de beste keukenrobot prijs kwaliteit, worden er ook vaak extra hulpstukken bijgeleverd. Zo bestaan er anti-spat deksels, om ervoor te zorgen dat jouw beslag niet in het rond vliegt. Daarnaast wordt er in sommige gevallen een anti-slip matje meegeleverd, zodat het apparaat netjes op zijn plaats blijft.

De populairste keukenrobot merken

beste keukenrobot prijs kwaliteit

Er zijn tegenwoordig al heel wat merken op de markt die hun eigen keukenrobots verkopen. Vroeger waren het voornamelijk KitchenAid keukenrobots die met de aandacht gingen lopen. Zij waren een van de eersten om kwalitatieve toestellen op de markt te brengen, die wereldwijd veel aandacht konden genieten. Al snel bleek dat ook andere merken van keukentoestellen, een eigen versie van hun keukenrobot op de markt brachten. Zo kwam er bijvoorbeeld de Smeg keukenrobot, een Domo keukenrobot en een Bosch keukenrobot.

Op een gegeven moment was er een ander opkomend merk dat zijn introductie op die markt maakte. De Kenwood keukenrobot kwam op de markt. Zoals je hierboven in onze keukenrobot vergelijking ook al kon zien, hebben Kenwood keukenrobots het ondertussen gehaald van KitchenAid. De meest logische verklaring daarvoor lijkt ons de prijs van de toestellen. De beste keukenrobot prijs kwaliteit is namelijk overduidelijk de Kenwood Chef.

KitchenAid keukenrobots zijn top, maar helaas zijn ze wel wat duurder. Wil je er zelf ook een kopen? Dan zou je eventueel kunnen wachten tot de volgende KitchenAid keukenrobot aanbieding, maar je moet weten dat die er bijna nooit zijn. KitchenAid wil zich van andere merken blijven onderscheiden als luxeproduct, waardoor ze hun prijs niet graag naar beneden bijstellen.

Accessoires voor de beste keukenrobot

De ene keukenrobot is de andere niet. Het ene toestel wordt geleverd met veel accessoires, terwijl je bij het andere toestel zelf nog alle accessoires zult moeten aankopen. Er bestaan verschillende opzetstukken, zodat je van jouw keukenrobot bijvoorbeeld een pastamachine kunt maken, maar er bestaan ook opzetstukken voor een foodprocessor, of zelfs voor een blender. Niet elke keukenmachine kan gecombineerd worden met al deze accessoires, dus het is wel belangrijk om er vooraf eens goed over na te denken.

Kenwood pasta maker

Kenwood pasta maker coolblue
Bron: Coolblue.be

Om heerlijke verse pasta te bereiden, kan een Kenwood keukenrobot pasta maker zeker van pas komen. Je bevestigd dit hulpstuk erg eenvoudig aan de Kenwood Chef XL. Na het gebruik hoef je zelf niets speciaal meer te doen, want de pasta maker is zelfs vaatwasser bestendig. Deze Kenwood pasta (Coolblue.be) maker is de ideale manier om een echte Italiaanse kok te vervangen.

 

 

KitchenAid Raspen set

Wil je jouw KitchenAid keukenmixer ook gebruiken als groentesnijder en rasp? Dan is dit hulpstukje echt onmisbaar. Controleer steeds goed of het KitchenAid raspen set (Coolblue.be) compatibel is met jouw toestel.

Kitchenaid keukenrobot coolblue
Bron: Coolblue.be

Conclusie

Een keukenmachine kopen is niet meer zo moeilijk nu je weet waarop je moet letten. onze top 3 kan je zeker gebruiken als inspiratiebron, maar op de bij Bol.com of bij Coolblue hebben ze nog heel wat andere leuke keukenrobots.