Beste ijsblokjes machine – Onze top 3

Ijsblokjes machine

#publiciteit

Ben je op zoek naar de beste ijsblokjesmachine? Zoek niet verder, want hier ben je vast en zeker aan het juiste adres. Een ijsblokken machine vind je in alle soorten en maten. Hoe onderscheid je dan de goede toestellen van de nog betere? In dit artikel heb ik de drie beste ijsblokjes machines op een rijtje gezet. Zo heb je meteen voldoende informatie om er één aan te schaffen.

Wat is een ijsblokjes machine?

Zoals de naam het zelf aangeeft, is een ijsblokjes machine of ijsblokjesmaker, een toestel waarmee je thuis zelf ijsblokken kunt maken. Sommige mensen verwarren de ijsblok machine wel eens met de ijscrème machine. Toch is dit niet helemaal hetzelfde.

Met een ijsblokjesmachine kan je namelijk enkel ijsblokjes maken op basis van water. Het toestel is dus niet geschikt om roomijs of sorbet te draaien.

Bovendien valt een ijsblokken maker ook helemaal niet te vergelijken met siliconen ijsblokjesvormen. Het doel van zo’n apparaat is net dat je jouw diepvriezer niet moet opvullen met al deze vormpjes. Geen gedoe meer met al dat morsen.

Een ijsblokjesmachine is een toestel dat beschikt over een eigen watertank en een groot koelelement. Zo maak je makkelijk enkele kilo’s ijsblokjes op een dag. Bovendien worden ze in de ijsmand ook rechtstreeks koel gehouden. Daardoor kan je ze erin laten liggen tot je ze nodig hebt.

Top 3 beste ijsblokjes machine

Er bestaan heel wat verschillende ijsblokken machines. Ik heb ze grondig bekeken en onderzocht. Op basis daarvan heb ik mijn top 3 beste ijsblokkenmachine opgesteld.

#1 Domo DO9200IB

Algemeen genomen komt deze Domo DO9200IB vaak als best geteste ijsblokjes machine naar voren. Zowel qua gebruiksvriendelijkheid, als wat betreft de functionaliteit is dit een echt top apparaat.

Deze ijsblokjesmachine voor thuis beschikt over alles wat je nodig hebt. Zo is dit toestel voorzien van een grote watertank, met een inhoud van 2,2 liter. Dat betekent dat jij veel ijs zult kunnen maken, zonder het water bij te vullen.

 

Domo DO9200IB
Bron: Bol.com

 

Om een batch ijsblokken klaar te stomen hoef je niet zoveel geduld te hebben. In amper 8 minuten maakt deze Domo ijsblokjes machine zijn cyclus rond. Per 24 uur zou je zelfs tot 12 kilogram ijs kunnen maken.

Erg handig vind ik zelf, dat je een melding krijgt wanneer het waterreservoir leeg is. Hetzelfde geldt trouwens voor een vol ijsreservoir.

Ook wat het onderhoud betreft is deze machine erg makkelijk. Persoonlijk zou ik altijd de watertank even uitwassen en vooral alles goed uitdrogen. Aangezien er enkel en alleen water door het toestel gaat, wordt het nooit echt vuil.

Aangezien je dit toestel vaak in de keuken zult hebben staan, is uiteraard ook het design van belang. Gelukkig zit ook dat goed! De Domo ijsblokken machine ziet er strak uit en is bovendien behoorlijk compact.

Niet alleen ik ben er trouwens heel erg tevreden over. Wanneer je kijkt op de website van Coolblue of Bol.com, zie je nog heel wat positieve reviews.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Bol.com OF Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

#2 Tectake 400474

Ben je op zoek naar een goedkope ijsblokjesmachine? Dan weet ik zeker dat dit apparaat je zal bevallen. Tectake is misschien een minder bekend merk, maar dat zegt helemaal niets over het toestel.

Tectake 400474
Bron: Bol.com

De Tectake 400474, die trouwens in drie kleuren beschikbaar is, beschikt over alles dat je verwacht van een ijsblokken machine. In amper 6 à 13 minuten, maak jij jouw eerste batch ijsblokjes klaar. Per cyclus worden er 9 blokken tegelijk gevormd.

In 24 uur tijd, maak je maar liefst 12 kilo ijsblokken klaar. Wanneer je de juiste instellingen kiest, kan dit zelfs oplopen tot maximaal 15 kilogram. Dat kan toch al eens van pas komen tijdens een feestje?

Het waterreservoir van dit toestel heeft een inhoud van 2,4 liter. Daarmee is het net iets groter dan het vorige toestel. Bij het vergelijken van ijsblokjes machines speelt dit natuurlijk wel een rol, maar heel groot zijn de verschillen niet. Bovendien beschikt ook dit toestel over een indicatielampje. Daarmee kan worden aangegeven dat het reservoir leeg is.

Wat het design betreft, zit er ook niet veel verschil tussen dit toestel en het vorige. Een strakke moderne look, zonder overdreven accenten. Bovendien beschikt deze ijsblokjesmachine ook over een doorkijkvenster. Zo kan je het hele proces nauwlettend in de gaten houden.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Bol.com

#3 Princess IJsblokjesmaker

Wanneer we het hebben over keukentoestellen, dan is het bijna onmogelijk om Princess niet te vernoemen. Deze Princess ijsblokjes machine heeft voor mij overduidelijk een derde plaats verdiend.

Met een reservoir van maar liefst 2,8 liter, is het zelfs één van de grotere toestellen voor thuis. In een tiental minuten tijd, maak je 9 ijsblokjes. Het opvang reservoir is bovendien groot genoeg om 800 gram aan ijs op te vangen.

Princess 283069
Bron: Coolblue.be

Via het LCD scherm kan je trouwens makkelijk alles instellen. Zo kies je bijvoorbeeld welke grootte jouw ijs moet hebben. Ook kan je verschillende timer instellingen inschakelen. Op die manier begint de machine bijvoorbeeld pas na een bepaalde tijd te werken. Ook kan je instellen wanneer het toestel zichzelf mag uitschakelen.

Het design van deze Princess ijsblokken machine lijkt voor mij persoonlijk iets minder strak dan die van de andere machines. Uiteraard is dit geheel subjectief en draait alles uiteindelijk toch om de prestaties.

Het apparaat is erg makkelijk in gebruik en in onderhoud. Bovendien is dit volgens mij een top toestel wanneer we kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding.

Bekijk op Bol.com Bekijk op Bol.com OF Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een ijsblokjesmachine?

Op zich zou je denken dat een ijsblokjesmachine vrij recht toe recht aan is. Dat klopt, op zich zit er niet heel veel variatie tussen de verschillende modellen. Elke ijsblokken machine kan ijs maken.

Toch zijn er enkele criteria die je in rekening moet nemen bij het kiezen van zo’n toestel. Om het voor jou makkelijk te maken, zet ik alles even op een lijstje.

Snelheid

Een van de belangrijkste criteria bij het selecteren van een ijsblokjes machine, is de snelheid. Sommige toestellen werken nu eenmaal sneller dan andere.

De snelheid kan op twee manieren uitgedrukt worden. Meestal spreekt men over de cyclusduur. Met andere woorden, de tijd die nodig is om één batch ijsblokken te maken. In het andere geval, spreekt men van de maximale productie per 24 uur.

Afhankelijk van waarvoor je de machine wilt gebruiken, kan een hogere snelheid noodzakelijk zijn. Een ijsblokjes machine voor horeca moet nu éénmaal meer kunnen produceren.

Om te weten welke snelheid jij nodig hebt, denk je best na over de gebruiksgelegenheden. Wil je het toestel inzetten voor feestjes? Dient het enkel om te gebruiken voor een aperitiefje met het gezin?

De toestellen die we hierboven geselecteerd hebben, zijn drie ijsblokjes machines voor thuis. Voor horecagebruik zal je even verder moeten zoeken.

Ruimte opvangbak

Een tweede belangrijk criterium dat je in rekening moet nemen, is de capaciteit. Hoeveel ruimte is er in de opvangbak?

Samen met de snelheid is dit één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten. Het is namelijk zo, dat je veel meer werk hebt met een toestel met een kleine opvangbak.

Je moet het ijs er namelijk veel vaker kunnen uitnemen indien je grotere hoeveelheden wil. Over het volume van het waterreservoir hoef je je minder zorgen te maken. Dit is meestal aangepast aan de capaciteit van de opvangbak.

Grootte van het toestel

Verder is ook de grootte van het toestel zelf belangrijk. De meeste mensen zoeken naar een compacte ijsblokjes machine. Thuis heeft niet iedereen zoveel plaats natuurlijk.

Bovendien is een compacter toestel ook veel handiger voor tijdens feestjes. Zo kan je het makkelijk verplaatsen en op een klein hoekje van de tafel zetten. Op die manier bereid je de lekkerste cocktails, samen met je gezelschap.

Keuzemogelijkheden

Tot slot beschikken sommige ijsblokken machines ook nog over extra keuzemogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om in te stellen welke grootte van ijsblokken je wenst.

Ook beschikken sommige toestellen nog over een timer. Zo kan jij makkelijk aangeven wanneer het apparaat mag beginnen werken.

Conclusie

Een ijsblokjes machine in huis halen kan een grote hulp zijn. Je hebt altijd vers ijs in huis en je moet dus nooit nog even snel langs de winkel.

Ik hoop dat je iets had aan onze top 3, zodat jij nu ook makkelijk een ijsblokken machine kunt kopen. De Domo DO9200IB is absoluut een van de beste ijsblokjes machines op de markt.

Twijfel je toch nog een beetje? Gebruik dan zeker onze tips, zodat je goed weet waar je op moet letten bij de aankoop.

Veelgestelde vragen

Kan je zelfgemaakte ijsblokjes invriezen?
Het is vast en zeker mogelijk om ijsblokjes die je met de machine hebt gemaakt te bewaren. Om dit te doen, kan je best eerst een hele lading produceren. Wacht tot de opvangbak zo goed als vol zit en giet alle ijsblokjes vervolgens in een diepvrieszak. Als je ze opnieuw wilt gebruiken, moet je meestal wel even op de zak slaan. Soms vriezen de blokken aan elkaar.
Moet je een ijsblokjesmachine ontkalken?

Dit is afhankelijk van fabrikant tot fabrikant. De ene raad net aan om je machine tijdig te ontkalken, terwijl de andere het net afraadt. Daarom is het steeds belangrijk om de gebruikershandleiding even goed door te nemen.