Beste foodprocessors van dit moment

Foodprocessor

#publiciteit

Je gezondheid is erg belangrijk voor je. En dat is logisch. Zeker nu er in al ons eten steeds meer zout zit en de vitaminen eigenlijk steeds minder worden. Niet raar dat shakes met enkel vitaminen steeds populairder wordt. Dan komt een foodprocessor goed van pas.

Nu is niet iedereen bekend met een foodprocessor. Wat is dat eigenlijk? Kan je niet beter voor een keukenmachine gaan en wat kan je allemaal met een foodprocessor? Dat lees je allemaal in dit artikel. Aan het eind lees je tevens welke foodprocessors het beste van dit moment zijn zodat je direct aan de slag kan en verzekerd bent van de beste kwaliteit in je keuken.

Wat is een foodprocessor?

Voor de 1 is het een bekend apparaat, voor de ander is het een onbekend ding. Een foodprocessor zie je steeds vaker in menig keuken. Het is een erg multifunctioneel apparaat waar je erg veel mee kan doen. Maar wat is dat nu eigenlijk voor apparaat?

Eigenlijk is een foodprocessor een erg handig apparaat wat veel werk uit je handen neemt. Het lijkt op een keukenmachine, maar het is wel degelijk anders. Zeker als je voor veel mensen moet koken of in grotere keukens zie je een foodprocessor geregeld staan. Doordat je er verschillende dingen in kan doen, is het soms zelfs zo dat je geen andere apparaten meer nodig hebt en het bakken makkelijker gaat.

Een foodprocessor wordt voornamelijk gebruikt om verschillende groentes en fruit te verkleinen waardoor er een heleboel werk niet meer met de hand gedaan hoeft te worden en het plezier van koken vergroot voor velen. Daarom is het een geliefd apparaat onder grotere families. Een foodprocessor heeft een vaak een sleuf waar het eten in gedrukt kan worden. Dit gaat dan langs bepaalde bladen waarna het in een bak terecht komt, gesneden en wel.

 

Geen tijd? Bekijk de top 10 foodprocessors van Coolblue

 

Wat kan je allemaal met een foodprocessor?

Om erachter te komen of een foodprocessor wat voor jou is, is het goed om te weten wat je er nu precies mee kan. Een foodprocessor zorgt ervoor dat fruit en groentes gesneden, gehakt, geraspt, gemengd of geklopt wordt. Het is dus een erg multifunctioneel apparaat.

Als je vaak salades maakt, slagroom klopt, noten fijnmaalt, vlees tot gehakt maakt, kaas raspt, soep maakt of zelfs deeg maakt is een foodprocessor een echte aanwinst in je keuken. Je krijgt verschillende bladen die je voedsel in verschillende maten fijn maakt of kneed waardoor je erg veel gerechten kan maken met 1 apparaat. Je kan dus al je andere keukenapparaten de deur uit doen en je hoeft niets meer te doen met je handen.

Veel mensen denken dat je voor het bakken veel verschillende apparaten nodig heeft. Met een foodprocessor kan je zelfs noten fijnmalen en deeg kneden, maar toch zitten er verschillen tussen foodprocessors en keukenmachines.

Beste foodprocessors – een top 3

Nu je weet waar je op moet letten en wat een foodprocessor precies is, hoef je uiteraard niet ver te zoeken. Ik heb de top 3 beste foodprocessors voor je op een rijtje gezet zodat je zeker bent van de beste kwaliteit en lekkerste resultaten.

#1 Magimix Cuisine Systeme 5200 XL Chroom

De Magimix Cuisine Systeme 5200 XL chroom (Coolblue) is een mooie foodprocessor die je tevens kan gebruiken voor professioneel gebruik. Hiermee snijd, raspt, hakt en kneed je verschillende stukken groente en fruit zowel als deeg. Met de 3 handige mengkommen, die je er bij krijgt, kan je tevens verschillende hoeveelheden eten maken zodat hij geschikt is voor verschillende groottes gezinnen. Maar ook als je vaak sappen, smoothies en puree maakt is de MagiMix Cuisine Systeme 5200 XL erg geschikt. Tevens heb je 30 jaar garantie op de motor, die niet alleen stil is, maar zichzelf ook aanpast op de bereiding in snelheid. Zo gaat het nooit te hard en heb je een mooi resultaat, keer op keer.

Bron: Coolblue.be

Wat krijg je erbij?

 • Mengkom 1,2 liter
 • Mengkom 2,6 liter
 • Mengkom 3,6 liter
 • 4 raspschijven
 • 4 snijschijven
 • Hakmes
 • Kneedmes
 • Eiwitklopper
 • Spatel
 • Citruspers opzetstuk
 • Pureer opzetstuk
 • Sapcentrifuge opzetstuk
 • Opbergdoos
 • Receptenboek

#2 Bosch MCM3501M

Met de vertrouwde garantie van Bosch is de Bosch MCM3501M (Coolblue) een mooie foodprocessor die tevens kleine hoeveelheden mixt. Heb je dus een kleiner gezin? Dan is dit een mooie keus. Komkommers, tomaten en uien zijn gemakkelijk te malen, raspen, snijden, mixen en hakken. Door het compacte formaat krijg je er een kleine hakmolen bij die kleine hoeveelheden pepers, gedroogde specerijen en kaas fijn hakt. In de blenderkan mix je niet alleen je sappen precies af, maar mix je je smoothies ook nog eens. Daarnaast is de foodprocessor vaatwasser bestendig wat het afwassen gemakkelijk maakt.

Bron: Coolblue.be

Wat krijg je erbij?

 • Mengkom 1 liter
 • Raspschijf
 • Snijschijf
 • Hakmes
 • Kneedmes
 • Hakmolen opzetstuk
 • Blender opzetstuk

#3 Philips Viva 7530/10

De extra krachtige motor van de Philips Viva 7530/10 (Bol.com) geeft je niet alleen een krachtig vermogen, maar ook 31 functies waarmee je de zachtste en hardste ingrediënten gemakkelijk fijn maalt, hakt, kneed, klopt, versnippert, snijd, centrifugeert en blendert. Naast de tijdelijke 20 euro cashback, krijg je nog een handige fritesschijf als accessoire om je eigen frites mee te snijden. Door de mogelijkheden van de Philips foodprocessor kan je heel veel, van maaltijdboxen bereiden, tot taarten bakken. De motor is niet alleen extra krachtig, maar beschikt tevens over een oververhittingsbescherming. Als de motor te warm is, gaat hij vanzelf uit. Dit maakt het bereiden van je gezonde gerechten veiliger. In de handleiding staat uiteraard ook hoe je het beste met je apparaat om kan gaan, om hem het langste leven te gunnen. En wat zal je er van genieten.

Bron: Bol.com

Wat krijg je erbij?

 • Mesunit S-mes
 • Citruspers
 • Emulsieaccessoires
 • Hulpstuk voor frites
 • Kan
 • Kneedaccessoires
 • Molen
 • Omkeerbare schijf
 • Opbergdoos

Verschil tussen een foodprocessor en keukenmachine

Daar waar je met een keukenmachine goed deeg kan kneden, kan je dit ook met een foodprocessor. Het grootste verschil is dan ook het resultaat bij deze handeling. Als je deeg kneedt met een foodprocessor, zal je een minder resultaat zien als wanneer je een keukenmachine gebruikt. Hoewel het mogelijk is om taart deeg te maken met een foodprocessor, zal je wel iets inleveren aan je eind resultaat.

Naast dit is een foodprocessor stukken lichter en kan je er veel meer mee. Als je niet al te vaak bakt is een foodprocessor een betere keuze. Maar ook de grootte is een groot verschil. Keukenmachines zijn vaak groot, lomp en zwaar, wat erg onhandig is in kleinere keukens. Als je dus minder plek hebt, kan een foodprocessor prima. Deze zijn niet alleen lichter, maar ook compacter.

Zoals je ziet zijn er weinig grote verschillen tussen een foodprocessor en een keukenmachine. Toch kiezen meer mensen voor een foodprocessor omdat je er simpelweg meer mee kan in een kortere tijd. Daarnaast neemt hij minder plek in beslag wat altijd een mooi voordeel is van een apparaat.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een foodprocessor?

Als je hebt besloten om een foodprocessor aan te schaffen, wil je uiteraard wel een goede. Slechte keukenapparaten maken het werk minder leuk en de eindresultaten minder lekker. Daar wordt niemand blij van. Let dus goed op de volgende punten als je een foodprocessor aanschaft. Zo ben je ervan verzekerd dat je het juiste apparaat en de beste kwaliteit in huis haalt voor jou en je gezin.

Als je een elektrisch apparaat koopt, wil je wel het juiste vermogen en stevigheid in huis halen. Daarom is het belangrijk dat je goed oplet van welk materiaal de foodprocessor gemaakt is en hoeveel Watt er in het apparaat zit. Als je zwaar deeg wil kneden is het belangrijk dat hij stevig is maar ook krachtig genoeg is. 50 Watt kan de klus klaren, maar als je zwaar deeg wil kneden zal je er moeit mee hebben. Dan is het beter om minimaal voor 800 Watt of 1200 Watt te gaan. Dan weet je zeker dat het apparaat het aan kan.

Daarnaast is het belangrijk dat de foodprocessor gemakkelijk schoon te houden is. Je hebt nu eenmaal te maken met voedsel. Je kan er bijvoorbeeld op letten of de foodprocessor vaatwasser bestendig is of dat hij makkelijk uit elkaar te halen is zodat met de hand afwassen niet te lang duurt. Ook de accessoires die je bij de foodprocessor krijgt zijn belangrijk. Zit alles erbij wat je nodig hebt? Heeft het extra mooie functies? Het zou jammer zijn als je net dat ene ding mist wat je het vaakst gaat gebruiken en dat het apparaat net niet veilig genoeg is. Denk hierbij aan de functie autostop als de motor te warm wordt. Even goed opletten dus.