Beste filter koffiezetapparaat – onze top 5

filter koffiezet koffie

#publiciteit

Hou je van de smaak van heerlijke filterkoffie, maar ben je hem beu om hem zelf te moeten zetten? Dat verstaan we, want het is een hele klus. Eerst water koken, vervolgens de filter opvullen met koffiepoeder, soms eerst nog de koffiebonen malen… Je bent al snel een kwartiertje kwijt, voor je een heerlijke koffie kunt drinken. Zeker ’s morgens hebben de meeste mensen daar geen tijd voor. Iedereen wil toch gewoon rustig een heerlijke koffie kunnen drinken en vervolgens naar zijn werk vertrekken. We hebben heel wat research voor je gedaan en zijn zo tot een top 5 beste filter koffiezetapparaat gekomen, die we nu zullen bespreken.

Waarom een filter koffiezetapparaat?

Hoewel sommigen een grote voorstander zijn van koffie uit een volautomatische espressomachine, zijn er toch ook mensen die een duidelijke voorkeur hebben voor filterkoffie. Koffie uit de filter smaakt meestal helemaal anders dan de koffie die uit een espressomachine komt. Een logische verklaring kunnen we vinden bij de druk waarmee het water door de machine gestuwd wordt. Bij een filter koffiezetapparaat zal de druk veel lager zijn dan bij een volautomatische espressomachine. Dat is meteen ook de reden waarom filterkoffie meestal geen schuimkraagje heeft.

Aan de andere kant is het ook zo dat je van filterkoffie meteen een hele thermoskan kunt bereiden. Met een espressomachine moet je kopje per kopje zetten, waardoor de eerste persoon zijn koffie al leeg is, terwijl de laatste nog moet beginnen. Een filter koffiezetapparaat is daarom heel geschikt voor een gezin dat graag samen een koffietje drinkt. Er zijn ook mensen die een espressomachine gebruiken voor overdag en een filter koffiemachine voor ’s morgens. Nog anderen maken gebruik van een Senseo apparaat voor overdag.

Wat zijn de best geteste filter koffiezetapparaten?

Wij hebben voor jou het aanbod filter koffiezetmachines bekeken en de vijf beste apparaten voor je geselecteerd. Van die 5 apparaten geven we een korte beschrijving.

#1 Philips Grind & Brew HD7769/00

Voordelen
 • Twee soorten verse bonen
 • Warmhoudplaat
 • Mooi luxueus design
Nadelen
 • Bonen malen is niet geruisloos

Het beste koop filter koffiezetapparaat is volgens ons deze Philips grind & brew. Dit filter koffiezetapparaat met thermoskan combineert de ultieme smaak van versgemalen bonen met de vertrouwde smaak van heerlijke filter koffie. Dit apparaat beschikt niet over één, maar wel over twee bonenreservoirs. Die kan je gebruiken om af te wisselen tussen twee verschillende soorten bonen.

Philips filter koffiezetapparaat
Bron: Coolblue.be

Deze koffiezet heeft een leuk en modern uitzicht, waardoor hij in praktisch elke keuken past. In principe kan je met een kan koffie tien kopjes uitschenken, maar ik moet toegeven dat het er eerder een zevental zullen zijn, afhankelijk natuurlijk van de grootte van je kopjes. De handige timer kan je gebruiken om ervoor te zorgen dat de koffie ’s morgens op jou moet wachten in plaats van andersom. Dit filterapparaat beschikt tevens over een warmhoudrooster om ervoor te zorgen dat je koffie niet afkoelt terwijl hij staat te wachten.

Volgens de reviews op Coolblue, zijn ook anderen duidelijk overtuigd van deze filter koffiezet. Op Net iets minder dan 100 reviews krijgt het toestel meer dan 8,5 punten op de tien. Vooral het gebruiksgemak en de lekkere koffie maakte de andere klanten tevreden. Een negatief puntje dat daar regelmatig wordt genoemd, is dat het malen van de bonen niet muisstil verloopt. Het is echter onmogelijk om bonen te malen zonder lawaai want dit komt voor bij elke koffiemachine.

Wil je de andere reviews graag nog eens doorlezen, of deze filter koffiezetmachine meteen bestellen? Dan kan je dat doen via de website van onze partner Coolblue.

#2 Moccamaster KBG Select Mat zwart

Voordelen
 • Perfecte koffietemperatuur
 • Kwalitatief apparaat
 • Veiligheid staat voorop
Nadelen
 • Geen bonen maal-functie

De tweede plaats op ons lijstje is weggelegd voor dit Moccamaster filter koffiezetapparaat. Het apparaat is precies ontworpen om echte koffieliefhebbers snel van een heerlijke kan koffie te voorzien. Op slechts zes minuten tijd zet je heerlijke koffie, die bereid wordt op een optimale temperatuur (95 graden Celsius). Ook deze koffiemachine beschikt over een warmhoudplaat om je kan heerlijk warm te houden.

Het toestel is ontworpen om erg gebruiksvriendelijk te zijn. Zo heeft men ervoor gezorgd dat er geen druppels meer kunnen vallen wanneer je de kan van onder het toestel haalt. Met deze filter koffiezetmachine maak je 10 heerlijke kopjes per zetbeurt, maar je kan ook kiezen om slechts een halve kan te laten bereiden. Mensen die eerder grote kopjes drinken, kunnen beter rekenen op een 5-tal kopjes. Om de koffie te zetten, maakt dit apparaat gebruik van voorgemalen bonen.

Dit filter koffiezetapparaat schakelt zichzelf automatisch uit na 40 minuten. Op die manier kan je nooit meer vergeten om de koffiezet uit te schakelen. Het apparaat is gemaakt van een degelijke zwarte metalen behuizing, waardoor het toestel een lange verwachte levensduur heeft.

Wil je de specificaties van dit filter koffiezetapparaat nog eens doornemen, of het toestel meteen bestellen? Dan kan je dat doen via Coolblue.

#3 Siemens Sensor for Senses TC86503

Voordelen
 • Keuze uit twee kannen
 • Timer
 • Onderhoudsvriendelijk
Nadelen
 • Glazen kan: koffie koelt snel af

De derde beste filter koffiezetmachine die mijn lijstje heeft gehaald, is de Siemens sensor for senses. De naam klinkt alvast veelbelovend, maar is dit koffiezetapparaat zijn naam ook waardig? Vast en zeker! Deze fantastische filter koffiemachine is beschikbaar in twee varianten: een met een roestvrijstalen kan en een met een glazen kan. Op die manier kan je je keuze maken op basis van je persoonlijke voorkeur.

Siemens filterkoffiezet
Bron: Coolblue.be

Voeg ’s avonds gemalen koffie uit de winkel of versgemalen bonen toe aan het apparaat, vul het waterreservoir en zet de timer klaar. Wanneer je ’s morgens wakker wordt, staat je heerlijke koffie voor je klaar. Dit filter koffiezetapparaat heeft geen warmhoudplaat, maar wanneer je gebruik maakt van de RVS kan is dat ook helemaal niet nodig. Met de glazen kan is het wel mogelijk dat de koffie vrij snel afkoeld. Beide kannen hebben een inhoud van 1 liter, zoals de meeste thermoskannen.

Dit Siemens koffiezetapparaat is heel makkelijk in gebruik en in onderhoud. Je kan het toestel makkelijk afwassen aangezien het waterreservoir afneembaar is. Het apparaat ziet er modern uit en beschikt over een kunststof behuizing.

Wil je dit Siemens filter koffiezetapparaat graag nog eens bekijken op de productpagina van Coolblue?

#4 Krups Grind en Brew KM8328

Voordelen
 • Bonen vers malen
 • Warmhoudplaat
 • Mooie afwerking
Nadelen
 • Bonen malen is hoorbaar

De smaak van verse koffiebonen is nog steeds de beste. Daarom zijn we voor het vierde filter koffiezetapparaat terug op zoek gegaan naar een malen en brouwen installatie. Deze Krups koffiemachine beschikt over een ruim bonenreservoir met een inhoud van 180 gram. Daarnaast kan er in het waterreservoir maar liefst 1,25 liter water. Dat is ruim voldoende om enkele tassen koffie te zetten voor het hele gezin.

Filter koffiezetapparaat
Bron: Coolblue.be

In tegenstelling tot veel andere toestellen, heb je bij deze filter koffiemachine wel de mogelijkheid om de koffiesterkte zelf bij te regelen. Het eenvoudige led-bedieningspaneel is erg gebruiksvriendelijk en geeft je de mogelijkheid om allerlei instellingen aan te passen. Door middel van de timer-functie, kan je de koffie laten bereiden tegen dat je ’s morgens opstaat. De warmhoudplaat zorgt ervoor dat jouw lekkere koffie niet te snel afkoelt.

Het apparaat vergt erg weinig onderhoud. Om het voor jou gemakkelijk te maken, geeft de filter koffiezet aan wanneer hij moet ontkalkt worden. Ontkalken helpt om de levensduur van de machine te verlengen. Deze koffiemachine heeft een mat afwerking en voelt erg degelijk aan.

Wanneer we naar de reviews op Coolblue kijken, zien we ook meteen dat het toestel erg degelijk is. Bovendien voldoet het toestel voor de meeste mensen ook volledig aan de verwachtingen. De timer-functie wordt duidelijk gewaardeerd en de gebruikers vinden het ook fijn dat deze filter koffiemachine met een biepje aangeeft wanneer de koffie klaar is.

Wil je dit apparaat nog eens bekijken op de productpagina van Coolblue? Daar vind je meteen ook alle reviews terug.

#5 Bosch TKA6A043

Voordelen
 • Super toestel prijs kwaliteit
 • Koffiesterkte keuzemogelijkheid
 • Warmhoudplaat
 • Timer
Nadelen
 • Geen bonen-maal functie

Aangezien we weten dat niet iedereen op zoek is naar een super uitgebreid filter koffiezetapparaat, hebben we ook het beste basic toestel uitgezocht. Deze Bosch koffiemachine is te koop voor een veel lagere prijs dan de andere toestellen en biedt toch nog heel wat mogelijkheden.

Bosch koffiezet
Bron: Coolblue.be

Je maakt een heerlijke kan koffie voor het hele gezin aan de hand van voorgemalen koffiepoeder. Het waterreservoir is afneembaar, zodat je het makkelijk kan bijvullen en schoonmaken. Ook beschikt deze filter koffiemachine over een druppelstop die ervoor zorgt dat de plaat schoon blijft. Door middel van de instelbare koffiesterkte, maak je je koffie zoals jij die graag hebt. Met de timer kies je zelf wanneer je koffie klaar is. Daarnaast beschikt deze machine over een warmhoudplaat om je koffie op de perfecte temperatuur te houden.

Het toestel zelf ziet er netjes en vooral minimalistisch uit. Daardoor past deze Bosch Filter koffiezet in elk interieur. We kunnen besluiten dat dit toestel voor zijn prijs zeker een van de vijf beste koop filter koffiezetapparaten is. Er zitten nog heel veel mogelijkheden op en dat voor een lage betaalbare prijs.

Op Coolblue koffiezetapparaat kopen is makkelijk en voordelig! Wil je dit apparaat meteen bestellen? Dan kan je dat doen bij onze betrouwbare partner Coolblue.