Beste elektrische barbecue – Onze top 3

BBQ

#publiciteit

Wie zomer zegt, zegt barbecue. Gezellig op het terras een stukje vlees of vis bereiden, samen met vrienden. Wat heeft een mens nog meer nodig om gelukkig te zijn? Wel, de beste elektrische BBQ zou daar ook bij kunnen helpen.

Wat is nou eigenlijk de beste elektrische barbecue van allemaal? Daarbij gaan wij jou helpen. Aan de hand van verschillende kenmerken, zullen we de drie beste BBQs op elektriciteit met elkaar vergelijken. We kunnen je alvast verklappen, dat de Weber Q1400 (Coolblue.be) als beste uit onze test naar voren komt. Lees je mee waarom?

Hoe kies je de beste elektrische BBQ?

Er zijn heel wat verschillende soorten elektrische barbecues. Er bestaan grote modellen met een deksel, elektrische barbecues met onderstel en zelfs kleine elektrische tafel barbecues. Allemaal hebben ze bepaalde voor- en nadelen.

Veel hangt af van jouw specifieke wensen en behoeften. Wij hebben zoals steeds een toplijstje gemaakt, met de beste toestellen. In dit geval vonden we de elektrische barbecues bij Coolblue. Ben je na het lezen van onze productvergelijking nog niet wijzer geworden? Dan kan je ook een kijkje nemen bij onze barbecue koopgids onderaan. Daar halen we de belangrijkste kenmerken van een goede barbecue aan, zodat je zelf de beste keuze kunt maken.

Beste elektrische barbecue

#1 Weber Q1400

Wie barbecueën zegt, zegt automatisch ook Weber. Die twee zijn nu eenmaal onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Sinds jaar en dag is Weber een bekroond merk in de wereld van buitenkeukens. Vandaar hoeft het ons ook niet te verbazen dat deze Weber elektrische BBQ de eerste plaats heeft gehaald.

bekijk prijs
Bron: Coolblue.be

Dankzij zijn compacte maar praktische ontwerp, is dit toestel inzetbaar in iedere tuin. De Barbecue beschikt langs twee zijden over inklapbare werkbladen. Die zorgen ervoor dat je de nodige plaats hebt bij het bakken. Daarenboven neemt het toestel geen onnodige ruimte in wanneer je het niet gebruikt.

Deze Weber Q1400 bestaat in meerdere varianten. Wij hebben specifiek gekozen voor het apparaat met onderstel, aangezien dit net iets gebruiksvriendelijker is. Mocht je dat niet willen, dan is het toestel ook verkrijgbaar zonder onderstel. In dat geval kan je hem gebruiken als Weber tafelbarbecue.

Vaak is het probleem met elektrische barbecues, dat je niet de echte grillsmaak krijgt. Gelukkig is dat in dit geval anders. Doordat sappen meteen op de warmtespiraal terechtkomen, is de smaak veel meer uitgesproken.

De temperatuur kan je makkelijk en trapsgewijs instellen. Dankzij zijn vermogen van 2200 Watt, is deze BBQ snel klaar voor gebruik! Het apparaat is bovendien erg makkelijk schoon te maken, wat voor nog meer gebruiksgemak zorgt.

Ben je ook op zoek naar een elektrische barbecue, die erg goed scoort in consumententesten? Dan kan je hem onmiddellijk bestellen.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

#2 Napoleon Grills TravelQ PRO285E

Heb je nood aan een compacte elektrische grill? Dan is deze Napoleon Grills TravelQ PRO285E echt wat je zoekt. Wij hebben hem alvast geselecteerd als beste koop elektrische BBQ, gewoonweg omdat hij zoveel kwaliteiten heeft.

Bron: Coolblue.be

Hoewel het toestel niet te veel plaats inneemt op de tuintafel, biedt het wel de mogelijkheid om met veel vrienden samen te barbecueën. Het apparaat is namelijk geschikt voor maximaal 9 personen. Hoewel het bakoppervlak vrij ruim is, lijkt dit me toch ruim ingeschat. Ik zou eerder zeggen dat het toestel geschikt is voor 7 personen.

Het geëmailleerde deksel is van hoge kwaliteit. Daardoor blijft de warmte goed binnenin de BBQ. Dit zorgt er dan weer voor, dat je vlees veel makkelijker kan garen. Bovendien zit er in het deksel ook een thermometer verwerkt. Zo zie je precies hoe warm het is onder de kap. Eigenlijk is het systeem vergelijkbaar met de grill uit je oven, maar dan veel beter.

Danzij de speciale systemen, krijgt jouw vlees een echte heerlijke grillsmaak. Zo hoeft dit apparaat zeker niet onder te doen voor een klassieke houtskool bbq.

Het enige kleine minpuntje aan deze barbecue, is dat hij niet beschikt over werkbladen. Op zich heb je die niet nodig, aangezien het toestel op een tafel komt te staan. Toch vind ik dit steeds een grote meerwaarde, aangezien je het vettige materiaal dan niet op je tafelkleed hoeft te leggen.

Aan de andere kant is dit wel één van de makkelijkste elektrische BBQs om schoon te maken. Dit komt omdat je zowel het rooster, als het verwarmingselement er helemaal kunt uithalen.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

#3 Cadac E-Braai

De Cadac E-Braai is volgens ons de best geteste tafelbarbecue. Dit kunnen we ook opmaken uit de tientallen positieve reviews die online zijn verschenen. Zijn grootste pluspunt? Hij is vrijwel onmiddellijk klaar voor gebruik. In nog geen 5 minuten tijd kan je beginnen met grillen.

Bron: Coolblue.be

Deze Cadac E-Braai tafelbarbecue neemt niet al te veel plaats in. Zo past hij makkelijk op de meeste tuintafels. Het bakoppervlak is daarentegen wel voldoende groot. Volgens de affiche kan je er voor een zestal mensen tegelijk op bakken. Uit mijn persoonlijke ervaring weet ik dat vijf personen een betere inschatting is.

Nog een enorm pluspunt van deze elektrische tafelgrill, is zijn temperatuur meetsysteem. In tegenstelling tot andere toestellen, wordt hier de temperatuur rechtstreeks op het rooster gemeten. Zo weet je meteen of het rooster voldoende heet is om je vlees dicht te schroeien.

Over de temperatuur gesproken, die kan je zelf makkelijk trapsgewijs instellen. Dit kan al in stappen van 5 graden, dus je hebt zelf veel controle over het bakproces. Bovendien wordt de temperatuur digitaal weergegeven op het schermpje. Zo hoef je nooit meer te kijken naar dat kleine wijzertje.

Vind jij afwassen na de BBQ ook niet zo fijn? Dan heb ik goed nieuws voor jou! De vetpan kan samen met al jouw servies in de vaatwasser. Zo moet je enkel nog het rooster goed schrobben.

Voor diegenen die graag gaan camperen, deze elektrische BBQ is ook ideaal als camping barbecue. In zijn bijgeleverde opbergtas neemt hij slechts een beperkte ruimte in.

Bekijk op Coolblue Bekijk op Coolblue

 

Waarom kiezen voor een elektrische barbecue?

De beste elektrische barbecue kies je niet zomaar. Dat doe je met een reden. Sommige mensen zijn zeker een voorstander van elektrisch barbecueën, maar andere zijn er dan weer tegen. Wij hebben elektrisch barbecueën vergeleken met een barbecue op houtskool. Hieronder vind je al onze bevindingen.

Snel warm, snel koken

Het belangrijkste voordeel van een elektrische BBQ, is de snelheid waarmee hij opwarmt. In tegenstelling met een houtskool barbecue, hoef je een elektrisch toestel niet zo lang op voorhand aan te steken. Daar waar een toestel op houtskool ongeveer een uur nodig heeft om heet te worden, is dat bij een elektrisch model slechts 10 minuten. Deze tijd kan nog wel wat verschillen per toestel, maar het gaat aanmerkelijk sneller.

Het tempo lijkt voor sommigen misschien minder belangrijk. Als je een gezellige BBQ met vrienden wilt organiseren, dan ben je toch niet gehaast? Neen, dat klopt! En wij houden er zelf ook van om uren te tafelen. Alleen heb je niet op elk moment zoveel tijd. Waarom steekt bijna niemand zijn houtskool barbecue aan voor een gewone dagelijkse maaltijd? Gewoonweg omdat het veel te lang duurt. Met een elektrisch toestel zou je dat wel kunnen.

Mindere smaak? Helemaal niet

Er bestaat een grote mythe, dat de smaak van de elektrische barbecue minder zou zijn dan die van een houtskoolbarbecue. Die mythe wil ik vandaag heel graag ontkrachten. Het is inderdaad zo, dat de smaak bij sommige toestellen net wat minder is. Maar algemeen genomen klopt dat zeker niet.

Met een kwalitatieve elektrische grill zal je dat probleem namelijk niet hebben. De toestellen uit onze top 3, beschikken namelijk allemaal over speciale systemen die zorgen voor een heerlijke smaak. Vroeger was elektrisch grillen misschien minder populair, maar vandaag de dag zeker niet meer.

Minder onderhoudswerk

Nog een groot voordeel van een barbecue op elektriciteit, in vergelijking met een conventionele BBQ, is dat je er minder onderhoudswerk aan hebt. Houtskool laat namelijk veel vuil achter in de barbecuekuip. Je moet deze telkens na gebruik leegmaken en dan nog blijft er heel veel stof en vet achter.

Uiteraard zal je ook bij een elektrisch toestel goed moeten schrobben om het vet te verwijderen, maar dat heb je bij een houtskool grill ook. Bovendien kunnen de meeste elektrische barbecues gedemonteerd worden, waardoor je makkelijk aan alle onderdelen aan kunt.

Koopgids: Waarop moet je letten bij de aankoop van een elektrische barbecue?

Heb je nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Geen enkel probleem! Dankzij onze koopgids kom je precies te weten waarop je zult moeten letten bij het kopen van een elektrische BBQ voor thuis.

Model: staand of voor op tafel?

Wil je een BBQ kopen? Denk dan eerst even goed na waar je die wilt plaatsen. Er bestaan namelijk twee verschillende modellen elektrische barbecues. Je hebt de staande elektrische barbecue en de elektrische tafelbarbecue. Elk hebben ze zo hun eigen voor- en nadelen.

De staande modellen zijn over het algemeen iets groter en ze nemen uiteraard geen ruimte in beslag aan de eettafel. Bovendien is staand grillen net iets makkelijker. Al zittend moet je namelijk heel vaak voorover buigen. Lange tijd een slechte houding aannemen is niet goed voor je rug.

De elektrische tafelgrill daarentegen is dan weer veel compacter. Voor mensen die een heel beperkte ruimte hebben op het terras is dit de beste oplossing. Tijdens de maaltijd moet je uiteraard wel steeds opletten dat niemand zich eraan verbrandt.

Het deksel

De meeste elektrische barbecues beschikken over een deksel. Dat deksel kan er namelijk voor zorgen dat de warmte binnen blijft. Op die manier kunnen ook dikkere stukken vlees goed garen.

Sommige elektrische barbecues beschikken echter over een speciaal deksel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat er een thermometer in verwerkt zit. Persoonlijk vind ik dit erg nuttig, maar dit is voor iedereen anders.

Een opvangbak voor het vet

Vet is nodig om het vlees of de vis niet aan de rooster te laten plakken. Helaas is het wel erg lastig om het vet nadien goed te verwijderen. Op het rooster zal je sowieso goed moeten schrobben. Maar als de barbecue beschikt over een opvangbakje voor het vet, dan bespaart dat voor jou heel wat poetswerk.

Je kunt dit bakje namelijk makkelijk verwijderen en het is veel makkelijker uit te wassen. Ik zal je zelfs meer zeggen: sommige opvangbakjes kunnen zelfs in de vaatwasser.

Capaciteit

Barbecueën doe je meestal niet alleen. Toch kan de grootte van de groep wel eens wijzigen. De ene week wil je barbecueën met je ouders, maar de andere week nodig je misschien de vrienden van de voetbal uit.

Daarom moet je steeds goed kijken voor hoeveel personen de elektrische barbecue geschikt is. Let er wel op, dat de aanbevolen capaciteit meestal een vrij ruime inschatting is. Als er staat voor 6 personen, dan reken ik eigenlijk altijd op 5 personen.

Je mag een elektrische BBQ uiteraard nooit te klein kopen, maar te groot is ook niet goed. In dat laatste geval zal je namelijk heel wat energie verspillen. Probeer daarom een goed evenwicht te zoeken. Als jullie echt met veel zijn, vraag dan gewoon of er nog iemand zijn toestel meebrengt.

Conclusie

Na heel wat elektrische barbecues te hebben onderzocht, zijn we zeker dat de Weber Q1400 zijn geld waard is. Het is een fantastische elektrische grill, die je zowel in een staand model, als in een tafelmodel kunt kopen. Bovendien is het een prima elektrische barbecue prijs-kwaliteit.

Mocht je een barbecue willen kopen die niet in onze top 3 staat, maak dan zeker gebruik van onze koopgids. Die zal je vast en zeker op weg kunnen helpen.