Beste diepvriezer – Onze top 5 beste diepvriezers

#publiciteit

Een diepvriezer is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse woningen. Wanneer er een stroomonderbreking optreedt, is dat zelfs het eerste waar mensen bij stil staan. We hebben een goede diepvriezer nodig om onze voedingsmiddelen voor een langere tijd te kunnen bewaren. Heel lang geleden bewaarde men voedsel door het te drogen, maar geef toe dat een koelkast en een diepvries toch veel gemakkelijker zijn.

Vandaag de dag zijn er echter heel veel verschillende diepvriezers te koop. Er zijn verschillende merken die deze toestellen hebben opgenomen in hun assortiment. Daarbovenop komt ook nog eens het feit dat er meerdere types zijn. Wat is nu eigenlijk de beste diepvries? Dat vroegen wij ons af, dus we trokken op onderzoek. In dit artikel kom je te weten waarop je moet letten bij het kopen van een diepvriezer. Daarnaast zullen we onze top 5 beste diepvriezers bespreken en zullen we ook eens kijken naar de beste merken.

Waarom is een kwalitatieve diepvriezer belangrijk?

Een vriezer hebben we allemaal nodig. Het is een uitstekende manier om allerlei groenten te bewaren, maar je kunt er zelfs soep en sauzen in kwijt. De meeste mensen vriezen tegenwoordig ook hun broden in, zodat ze maximaal één keer per week naar de bakker moeten. Door middel van een vacuümmachine zou je je voedsel eerst vacuüm kunnen zuigen voor je het invriest, maar dat is niet noodzakelijk.

We beseffen allemaal wel dat een vriezer vrij veel energie verbruikt. Dat toestel moet namelijk dag en nacht de temperatuur onder de nul graden houden, of het nu winter of zomer is. Daarom is het belangrijk dat je voor een kwalitatieve diepvriezer kiest. Deze zijn namelijk veel beter geïsoleerd dan goedkopere toestellen. Na verloop van tijd verdien je een duurdere vriezer dan ook makkelijk terug, doordat je minder energie verbruikt.

Naast het energie efficiëntie voordeel, heeft een kwalitatieve diepvriezer nog een groot voordeel. Vroeger was het standaard zo, dat huishoudelijke apparaten tientallen jaren meegingen. Vandaag de dag is dat jammer genoeg niet meer het geval, maar door een kwaliteitsvolle diepvriezer aan te schaffen, verhoog je wel de kans op een lange levensduur. Dat is zowel voor jou beter, als voor het milieu.

Top 5 beste diepvriezers op een rijtje

Omdat er nu zoveel verschillende modellen op de markt zijn, is het niet zo makkelijk om een goede vriezer te kopen. Daarom ben ik voor jou op onderzoek gegaan en heb ik de beste diepvriezers van dit moment geselecteerd.

Afbeelding Product Bekijk de prijs op Bol.com of Coolblue.be
Siemens GS58NDWDV Beste diepvriezer van het moment: Siemens GS58NDWDV

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Haier H2F-245WSA Beste vriezer prijs-kwaliteit: Haier H2F-245WSA Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Bosch GSN51DWDV Beste energiezuinige diepvriezer: Bosch GSN51DWDV Bekijk prijs

OF

Lees onze review

Whirlpool UW8 F2C XBI N 2 Beste koop No Frost diepvriezer: Whirlpool UW8 F2C XBI N 2 Bekijk prijs

OF

Lees onze review

AEG ATB68F6NW Beste Tafelmodel diepvriezer: AEG ATB68F6NW

Bekijk prijs

OF

Lees onze review

#1 Siemens GS58NDWDV

Deze Siemens GS58NDWDV is volgens mij de beste diepvriezer van dit moment. Hij heeft zowat alles in huis dat je zou kunnen wensen en hij is bovendien voldoende groot.

Kenmerken

 • Breedte: 70 cm
 • Hoogte: 191 cm
 • Diepte: 78 cm
 • Minimale omgevingstemperatuur: 10°C
 • Bewaartijd als de stroom uitvalt: 25 uur
 • Geluidsniveau: 38 dB

Functionaliteiten

Siemens GS58NDWDV
Bron: Coolblue.be

Siemens maakt sinds jaar en dag vriezers en andere huishoudelijke apparaten. Daardoor hebben ze ook voldoende kennis in huis, om kwalitatieve toestellen te maken. Over het algemeen spendeert dit merk iets minder tijd aan de uitstraling van hun apparaten, maar wel meer aan de gebruiksvriendelijkheid.

Zo is het ook met deze Siemens GS58NDWDV diepvriezer gegaan. Aan de buitenkant geen toeters en bellen, maar langs de binnenkant wel puur vakmanschap. Met zijn inhoud van 365 liter, heb je zeker voldoende vriesruimte in huis. De ruimte binnenin werd opgedeeld zeven plateaus, zodat je alles makkelijk terugvindt.

Voor zover een diepvriezer energiezuinig kan zijn, is dit model wel één van de betere toestellen op de markt. Dankzij de goede isolatielaag, slaagt de vriezer erin om zoveel mogelijk koelte binnen te houden. Wanneer de stroom uitvalt, kan hij het eten zelfs nog 25 uur koel houden.

Gebruiksgemak

Dankzij de No Frost technologie, is deze vriezer erg handig in het gebruik. Je hoeft hem namelijk nooit te ontdooien. De gewenste temperatuur is makkelijk digitaal in te stellen. Wat mij opviel, was dat het toestel zeer snel zijn temperatuur bereikt had, dus over het koelelement kan ik alleen maar positief zijn.

Om ervoor te zorgen dat je de deur nooit vergeet te sluiten, zit er ook een alarm ingebouwd. Wanneer je de deur te lang openlaat zal dat afgaan, zodat je tijdig wordt verwittigd. Verder is deze vriezer heel stil, wat toch wel fijn is als hij in huis moet staan.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
 • Grote diepvriezer
 • Topklasse kwaliteit
 • Fluisterstil
Nadelen
 • Bedieningspaneel aan de binnenzijde

#2 Haier H2F-245WSA

De beste diepvriezer prijs kwaliteit, is volgens mij zonder twijfel de Haier H2F-245WSA. Hij beschikt over voldoende ruimte, maar toch is hij een heel stuk goedkoper dan soortgelijke modellen.

Kenmerken

 • Breedte: 60 cm
 • Hoogte: 186,5 cm
 • Diepte: 64 cm
 • Minimale omgevingstemperatuur: 10°C
 • Bewaartijd als de stroom uitvalt: 14 uur
 • Geluidsniveau: 40 dB

Functionaliteiten

Haier H2F-245WSA
Bron: Coolblue.be

Haier produceert al langer huishoudelijke apparaten, maar het is eigenlijk pas de laatste jaren dat je er meer en meer begint van te horen. De reden lijkt mij dan ook vrij eenvoudig: mensen willen wel kwalitatieve toestellen, maar ze kunnen de reguliere merken gewoon niet meer betalen. Met zijn inhoud van 262 liter is deze Haier vriezer wel wat kleiner dan de vorige, maar voor die prijs mag dat dan ook al.

De bouwkwaliteit van het toestel is erg hoog. Hij is voorzien van een inverter compressor, die ervoor moet zorgen dat de koude temperatuur stabiel blijft. Daarnaast is hij ook voorzien van een grotendeels metalen behuizing met daarop een standaard coating. Daardoor heeft deze vriezer een grote kans op een lange levensduur.

Met zijn maximale geluidsniveau van 40 dB, is dit ook een erg stille vriezer. Ik ga niet zeggen dat je hem helemaal niet hoort, maar veel zal het toch niet schelen.

 

Gebruiksgemak

De deur beschikt over een speciale greep, zodat er geen weerstand kan ontstaan door het creëren van een vacuüm. Persoonlijk vind ik dat een groot pluspunt, want anders moet je altijd een beetje wachten voor je opnieuw in de vriezer kunt.

Wat me meteen opviel, was dat de verlichting binnenin op een strategische manier was geplaatst. Daardoor zie je overal evenveel en vind je alles makkelijk terug.

De vriezer beschikt ook nog over twee andere functies. Dankzij de supervries-functie worden al jouw verse boodschappen tegen een snel tempo ingevroren. Daardoor krijgen ze nooit de kans om verder te ontdooien. Wat het onderhoud betreft zit je ook goed, dankzij de No Frost technologie.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
 • Voldoende ruimte
 • Gebruiksvriendelijk display
 • supervries modus
Nadelen
 • Vrij hoog energieverbruik

#3 Bosch GSN51DWDV

Ben je op zoek naar een energiezuinige diepvriezer? Dan is deze Bosch GSN51DWDV echt iets voor jou.

Kenmerken

 • Breedte: 70 cm
 • Hoogte: 161 cm
 • Diepte: 78 cm
 • Minimale omgevingstemperatuur: 10°C
 • Bewaartijd als de stroom uitvalt: 25 uur
 • Geluidsniveau: 38 dB

Functionaliteiten

Bosch GSN51DWDV
Bron: Bol.com

Een energiezuinige diepvriezer vinden is niet makkelijk. Ik heb er dan ook even naar moeten zoeken, maar toen ik deze Bosch vriezer zag wist ik het meteen. Dit is hoe dan ook de beste energiezuinige vriezer die je kunt kopen. Met een jaarlijks verbruik van slechts 201 kWh, verbruikt hij veel minder dan andere toestellen van deze grootte.

Over de grootte gesproken, deze energiezuinige Bosch diepvriezer biedt een inhoud van 290 liter. De vriesruimte werd verdeeld over verschillende niveaus, door middel van lades. Wat ik persoonlijk erg prettig vind, is dat je de plateaus er kunt uithalen. Op die manier creëer je snel en makkelijk extra ruimte voor grotere dozen.

Naast het feit dat deze vriezer energiezuinig is, is hij ook nog eens zeer stil. Met een maximaal geluidsniveau van 38 decibel, heb je geen last van storend achtergrondlawaai. Bovendien vind ik ook dat deze vriezer mooi is afgewerkt. Sommigen zullen het misschien een beetje saai vinden, maar het minimalistische design heeft volgens mij ook zijn charmes.

 

Gebruiksgemak

Wat me als eerste opviel bij het bekijken van dit apparaat, was de handige indeling. Doordat alle schappen verdeeld zijn door lades, blijft alles overzichtelijk. De lades zijn bovendien vrij hoog, zodat je voldoende ruimte hebt. Ook kan je er zelf de plateaus uitnemen, zodat je ook nog hogere producten kunt invriezen. Dankzij de led binnenverlichting, kan je altijd alles makkelijk terugvinden.

Net als de andere vriezers die we besproken hebben, beschikt ook deze diepvriezer over No Frost technologie. Vandaag de dag is dat al vrij standaard geworden, zeker in de betere toestellen.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
 • Energiezuinig
 • Veel ruimte en makkelijke indeling
 • Plateaus uitneembaar
Nadelen
 • Redelijk prijzig, maar door energiebesparingen verdien je dat wel terug

#4 Whirlpool UW8 F2C XBI N 2

De Whirlpool UW8 F2C XBI N 2 is volgens mij de beste koop No Frost diepvriezer. Meestal zijn het enkel de duurdere modellen die over deze technologie beschikken, maar deze goedkopere Whirlpool is er ook van voorzien.

Kenmerken

 • Breedte: 59,5 cm
 • Hoogte: 187,5 cm
 • Diepte: 63 cm
 • Minimale omgevingstemperatuur: 10°C
 • Bewaartijd als de stroom uitvalt: 24 uur
 • Geluidsniveau: 41 dB

Functionaliteiten

Whirlpool UW8 F2C XBI N 2
Bron: Bol.com

Het eerste wat ik kon opmerken bij het bestuderen van deze Whirlpool diepvriezer, was dat de verhoudingen lichtjes anders zaten dan bij andere toestellen. Met zijn breedte van net geen 60 centimeter, is hij fijner dan de andere toestellen. Gelukkig betekend dat niet dat je ook op ruimte moet inboeten, want met een hoogte van 187,5 centimeter is het nog steeds een grote vriezer.

Dankzij de dikke isolatie, kan de vriezer bij stroomuitval nog 24 uur verder. Dit is trouwens een van de enige vriezers die niet beschikt over een standaard witte kleur. Dankzij de grijs/ zilveren accenten oogt het toestel erg modern.

Dit is misschien niet de meest spectaculaire vriezer die je al bent tegengekomen, maar voor zijn prijs is het een fantastisch apparaat. Ook zit er een snelvries-functie op, zodat je je boodschappen snel kunt invriezen.

Gebruiksgemak

Deze vriezer is onderverdeelt in zeven transparante lades, zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt. Ook is het apparaat voorzien van een goede ledverlichting, waardoor je de etiketten makkelijk kunt lezen.

Uiteraard beschikt deze Whirlpool vriezer over de No Frost technologie waar het ons allemaal om te doen was. Daarnaast beschikt dit toestel over een zogenaamde Sixt sense freezecontrol technologie, om ervoor te zorgen dat het voedsel zijn kleur en smaak behoudt. Alle instellingen wijzigen, zoals het bepalen van de temperatuur, doe je makkelijk via het bedieningspaneel dat bovenaan in de vriezer verwerkt zit.Op het bedieningspaneel vind je tevens een indicator om te kijken of de 6th Sense technologie optimaal functioneert.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
 • No Frost technologie
 • Aanlokkelijk prijskaartje
 • Grijs/ zilverkleurig design
 • 6Th Sense technologie
Nadelen
 • Met een maximaal geluidsniveau van 41 decibel, is deze vriezer iets minder stil dan soortgelijke toestellen.

#5 AEG ATB68F6NW

Omdat ik weet dat niet iedereen zoveel vriesruimte nodig heeft, ben ik op zoek gegaan naar een tafelmodel diepvriezer. Deze is makkelijk bij te zetten in een hoekje, dus hij staat nooit in de weg.

 • Breedte: 59,5 cm
 • Hoogte: 85 cm
 • Diepte: 63,5 cm
 • Minimale omgevingstemperatuur: 10°C
 • Bewaartijd als de stroom uitvalt: 13 uur
 • Geluidsniveau: 45 dB

Functionaliteiten

AEG ATB68F6NW
Bron: Coolblue.be

Wanneer je thuis met niet veel bent, moet je altijd een afweging maken. Op sommige momenten komt een grotere vriezer wel van pas, maar meestal staat de helft leeg. Natuurlijk zal een groot model meer verbruiken dan een klein model, dus ook voor de lege schappen zal je moeten betalen. De AEG ATB68F6NW is de beste vriezer voor alleenstaanden. Hij is compact, maar biedt toch nog voldoende ruimte om basisbenodigdheden in te vriezen. Zelfs voor een gezin van twee personen, zou dit apparaat ideaal kunnen zijn.

Deze kleine diepvriezer is misschien niet van de goedkoopste, maar hij is dan ook vervaardigd uit kwalitatieve materialen. Daardoor kan hij waarschijnlijk langer meegaan dan goedkopere modellen. AEG staat trouwens al langer bekend binnen de elektronicawereld, dus dat zit ook wel goed.

Gebruiksgemak

Deze AEG diepvriezer is eenvoudig, maar praktisch. Wat ik meteen als een groot voordeel zag, is dat het display met de knoppen aan de buitenzijde van het toestel zit. Zo kan je veel makkelijker de temperatuur een beetje verhogen of verlagen. Bovendien merk je het zo ook sneller op als er iets mis is. Mocht er bijvoorbeeld een stroomstoring optreden, dan geeft de vriezer een optisch signaal.

Ook in dit toestel werd de No Frost technologie verwerkt. Zo hoef je zelf geen ijs meer te krabben. Indien je weinig ruimte hebt, dan zou je ook kunnen overwegen om te kiezen voor een koelkast diepvries combinatie.

Te koop bij volgende vertrouwde webshops:
Voordelen
 • Compact, maar gebruiksvriendelijk
 • No Frost
 • Bedieningspaneel zit langs de buitenzijde
Nadelen
 • Niet erg energiezuinig

Waarop moet je letten bij de aankoop van een nieuwe diepvries?

Net als bij alle apparaten, moet je ook bij het kopen van een diepvriezer met enkele zaken rekening houden. Hier zet ik enkele belangrijke factoren op een rij.

Waar mag je de vriezer plaatsen?

Het lijkt misschien ene banale vraag, maar het is toch iets waar je rekening mee moet houden. Veel mensen zijn hier nog steeds niet van op de hoogte, maar elke vriezer heeft nood aan een bepaalde minimale omgevingstemperatuur. Bij de meeste toestellen ligt die temperatuur op zo’n 10 graden. Dat betekent dat je de vriezer wel in een garage mag plaatsen, zolang het er te allen tijde warmer is dan 10 graden.

 

 

Sommige mensen plaatsen de vriezer in een schuur, maar waar ze niet aan gedacht hebben, is dat het daar in de winter serieus kan vriezen. In het filmje vind je nog wat meer informatie. Dit geldt trouwens niet alleen voor een vriezer, maar bijvoorbeeld ook voor een wijn klimaatkast.

No Frost technologie

Vroeger moest iedereen zijn vriezer om de zoveel tijd eens helemaal leegmaken, om het ijs aan de randen te ontdooien. Erg handig is dat niet, want terwijl liggen alle diepgevroren etenswaren te ontdooien. Bovendien kan het ook een hele klus zijn om al het ijs weg te krijgen, zeker als het al even geleden is.

Ijskristal

 

Daarom hebben veel merken tegenwoordig de No Frost technologie geïmplementeerd. Diezorgt ervoor dat er een continue luchtcirculatie aanwezig is. Doordat de lucht zich verplaatst, treedt er geen ijsvorming aan de wanden meer op. No Frost technologie betekend dus nooit meer ontdooien. Wel wordt het aangeraden om jouw vriezer minstens één keer per jaar uit te wassen met een natte vod. Zo zorg je voor een optimale hygiëne.

Hevelgreep

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar een hevelgreep kan erg handig zijn. Het is een nuttig snufje dat toch nog niet zo vaak wordt gebruikt. Toestellen die beschikken over een hevelgreep, kan je makkelijk meerdere keren na elkaar openen en sluiten. Een hevelgreep is namelijk een ander woord voor een anti-vacuüm handgreep.

Je zult het waarschijnlijk wel al eens gemerkt hebben. Stel dat je een brood uit de vriezer neemt en daar snel enkele sneetjes afhaalt. Als je de diepvriezer dan onmiddellijk opnieuw probeert te openen, dan lukt dat niet, of toch zeer moeilijk. De verklaring is eenvoudig: er ontstaat een vacuüm door het temperatuurverschil.

De deur wordt door allerlei krachten naar binnen getrokken, waardoor je langs buiten moeite hebt om ze te openen. Met een hevelgreep heb je dat niet, want die zorgt er namelijk voor dat er opnieuw lucht in de vriezer kan. Daardoor gaat de deur meteen weer open.

Waterijs

 

Beste merken diepvriezers

Er zijn heel wat merken op de markt die diepvriezers verkopen. De topmodellen en luxueuze toestellen vinden we voornamelijk terug bij Liebherr en Siemens. Ook zijn er enkele Miele diepvriezers op de markt, maar het aanbod daarvan is beperkter.

De tweede categorie vinden we terug bij Bosch diepvriezers en AEG vriezers. Daarnaast leveren ook Siemens Inventum en Whirlpool kwalitatieve toestellen af, tegen een betaalbare prijs. Over het algemeen zit Haier bij de goedkopere diepvries merken en Zanussi vriezers behoren ook tot die categorie.

Buiten deze bekendere merken heb je waarschijnlijk ook wel enkele kleinere merken. Bij mijn onderzoek naar de beste diepvriezer was er geen onbekend merk dat me speciaal is opgevallen. Vandaar dat ik die hier ook niet benoem.

Conclusie

Indien je op zoekt bent om een kwalitatieve diepvriezer te kopen, dan zal je snel merken dat er heel veel keuze is. Ik hoop dat je door het lezen van onze koopgids voldoende informatie hebt gekregen. Ga je een van de beste diepvriezers kopen? Dan zit je vast en zeker goed. Mocht je toch een ander model overwegen, let dan goed op de aandachtspunten die ik in dit artikel uitvoerig heb besproken. Veel succes met de aankoop van jouw vriezer!