Beste broodbakmachine

brood broodbakmachine

#publiciteit

Vind jij ook dat het brood van bij de bakker niet altijd smaakt zoals je had gehoopt? De ene keer is het te donker gebakken, de andere keer is het super luchtig. Bovendien betaal je tegenwoordig bij een warme bakker al meer dan 2 euro voor één brood. Heb je er ook al aan gedacht om thuis je brood te bakken? Ben je op zoek naar de beste broodbakmachine? Dan ben je hier aan het juiste adres. In onze keuzegids voor beste broodbakmachines, zullen we verschillende toestellen met elkaar vergelijken. We hebben een toplijstje samengesteld dat we hieronder uitvoerig zullen bespreken.

Waarop letten bij de aankoop van een broodbakmachine?

Natuurlijk zijn er enkele punten waarop je moet letten wanneer je een broodmachine gaat kopen. De belangrijkste aandachtspunten zet ik hier op een rijtje.

Merk

Net zoals bij de meeste andere keukentoestellen, zijn er heel wat verschillende merken op de markt. Je hebt Moulinex broodmachines, Panasonic broodbakmachines, broodbakmachine Domo enzovoort. Hoewel al deze merken kwalitatieve apparaten leveren, staat Moulinex al langere tijd bekend om zijn broodbakmachines met een goede verhouding prijs kwaliteit. Daarnaast zien we ook steeds vaker Kenwood broodbakmachines opduiken in positieve reviews. Kenwood is al langer bezig om zich definitief te vestigen op de keukenelektronica markt. Ze hebben bijvoorbeeld ook al een fantastische keukenrobot op de markt gebracht die een fantastische positie heeft behaald in ons toplijstje voor keukenrobots. Welk merk je best kan kiezen, hangt louter af van het toestel waarnaar je op zoek bent.

Inhoud van de broodbakmachine

Wie de beste broodbakmachine zegt, weet dat hij eigenlijk iets onmogelijk zegt. Ieder gezin heeft nood aan andere eigenschappen, dus de beste broodmachine bestaat eigenlijk niet. Je moet jezelf goed afvragen hoeveel brood je wil kunnen bereiden. Een brood dat je in de supermarkt koopt, weegt ongeveer 700 gram. Een kleiner brood zal eerder richting 600 gram gaan en een groter weegt eerder 800 gram. Afhankelijk van je gezinssamenstelling, kan het dus best nuttig zijn om een grote broodbakmachine voor 2 broden te kopen.

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om in het weekend meerdere broden te bakken voor de hele week. Om de broden vers te houden, bewaren ze de versgebakken broden na het afkoelen in de diepvries. Als je meerdere broden tegelijk wil kunnen bakken, dan komt een grote broodbakmachine altijd wel van pas. Volgens ons is het daarom ook beter om een iets te groot toestel te kopen, in plaats van een kleiner model. Wil je op termijn toch meer of grotere broden gaan bakken, dan kan je dat met een groter toestel nog altijd doen. Met een kleine broodbakmachine, heb je echter niet de mogelijkheid om toch maar eens een groot brood te maken. Het zou zonde zijn om je nieuwe broodmachine al na enkele maanden te moeten vervangen.

Verschillende programma’s

Hoewel elke broodbakmachine verondersteld wordt om broden te kunnen bakken, verwachten we soms ook dat ons apparaat andere zaken kan bereiden. Door middel van speciale programma’s, kan je met de beste broodbakmachine glutenvrij brood maken. Daarnaast hebben sommige machines ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een cake te bakken of kan je met je broodbakmachine pizzadeeg maken.

Toevoegen van ingrediënten

Nog een groot verschil tussen broodbakmachines, is de manier waarop je extra ingrediënten kunt toevoegen. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af waarom dit nuttig is? Met een broodbakmachine kan je heel wat verschillende soorten brood bakken. Door ermee aan de slag te gaan en ermee te experimenteren, kan je heerlijke en unieke broden klaarmaken. Sommige mensen voegen zaden en noten toe aan het brood, anderen gaan voor rozijntjes of olijven. Veel van deze speciale ingrediënten, moeten echter niet zo lang gebakken worden als het brood zelf. Daarom zal je ze na een tijd zelf nog moeten toevoegen in de machine.

Tegenwoordig kunnen de beste broodbakmachines ook al automatisch ingrediënten toevoegen na een bepaalde tijd. Dankzij de automatische toevoerfunctie, heb je zelf geen werk meer van zodra de machine begint met bakken. Deze broodmachines beschikken over een extra afgeschermd ingrediëntenvak, waardoor je ze vooraf al kan afwegen en toevoegen. Net als een echte bakker, zal de broodbakmachine de ingrediënten op het juiste moment toevoegen om de beste smaak te kunnen garanderen.

Wat is de beste broodbakmachine?

Na onze uitvoerige research, kunnen we een antwoord vinden op de vraag: wat is de beste broodbakmachine. We zullen hieronder zien dat de Kenwood BM 450 de best geteste broodbakmachine is. Deze machine beschikt over allerlei verschillende functies en mogelijkheden. Dankzij het grote volume, kan je ook grote broden bakken.

TOP 3 beste broodbakmachines

Nu je weet waarop je moet letten wanneer je een broodbakmachine gaat kopen, kunnen we overgaan tot het bespreken van de drie beste broodbakmachines.

#1 Kenwood BM450

Voordelen
 • 14 voorgeprogrammeerde programma’s
 • 5 eigen programma’s
 • Glutenvrij bakken
 • Automatische toevoer ingrediënten
Nadelen
 • Niet alle ingrediënten mogen in ingrediëntenvakje
 • Basic design

De beste broodbakmachine is volgens ons deze Kenwood broodbakmachine. Zoals ik daarnet al zei, heeft Kenwood de laatste tijd enorm hard gewerkt om kwalitatieve keukenapparaten op de markt te brengen. Volgens ons is dat bij deze broodbakmachine dan ook prima gelukt. Deze Kenwood broodmachine ziet er langs de buitenkant vrij gewoon uit, maar “never judge a book on it’s cover”. Deze machine heeft namelijk heel wat mooie eigenschappen te bieden.

 

Kenwood broodbakmachine
Bron: Coolblue.be

Deze Kenwood broodbakmachine vervangt perfect de warme bakker. Na het toevoegen van de ingrediënten en het kiezen van enkele instellingen, gaat deze broodbakmachine aan de slag als een meesterbakker. Met deze broodbakmachine glutenvrij brood bakken is een koud kunstje. Het apparaat beschikt namelijk over een speciaal programma voor glutenvrij brood. Dat is niet het enige programma waar dit toestel over beschikt. De beste Kenwood broodbakmachine beschikt over maar liefst 14 programma’s. Daarmee maak je de lekkerste broden en heb je bovendien de mogelijkheid om veel te experimenteren.

Alsof 14 programma’s niet voldoende zijn, heb je ook de mogelijkheid om zelf vijf favoriete programma’s toe te voegen. Deze broodbakmachine stelt je in staat om zelf vijf extra programma’s te programmeren, die je nadien makkelijk kunt gebruiken.

Deze broodmachine is geschikt om broden te bakken van verschillende groottes. Door de ruime inhoud, kan je broden bakken vanaf 500 gram, tot 1 kilogram. Bovendien beschikt het toestel ook over een korstkleur regelaar. Heb je liever iets donkerder gebakken of net iets lichter? Voortaan stel je dat makkelijk zelf in.

Automatische ingrediënten toevoer?

Uiteraard beschikt de beste broodbakmachine ook over een automatische toevoer voor ingrediënten. Je mag in het ingrediëntenvakje alleen gedroogd fruit, noten en grote pitten toevoegen. Kleinere ingrediënten mogen daar niet in, omdat ze er zouden kunnen doorvallen. Ook oliën doe je maar beter niet in de machine, want dat zou ervoor kunnen zorgen dat er stukjes blijven plakken. In de handleiding vind je meer informatie omtrent wat je wel automatisch kan laten toevoegen en wat niet.

Wil je deze broodbakmachine graag nog eens bekijken op de productpagina van Coolblue, of ze liever meteen bestellen? Dan kan je dat hier doen.

#2 Moulinex Pain & Delices OW240E30

Voordelen
 • 20 verschillende programma’s
 • Yoghurt, drinkyoghurt of verse kaas
 • Mooi design
 • Inhoud: 0,5kg tot 1kg
Nadelen
 • Geen automatische ingrediënten toevoer

De tweede beste broodbakmachine is volgens ons deze Moulinex broodmachine. Deze machine beschikt namelijk over heel wat mogelijkheden en dat voor een zachte prijs. Daardoor is deze Moulinex broodbakmachine prijs kwaliteit zeer interessant. Het apparaat werkt niet alleen erg goed, maar het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Daardoor past het perfect in ieders interieur.

Moulinex beste broodbakmachine
Bron: Coolblue.be

Deze beste broodbakmachine beschikt over maar liefst 20 verschillende programma’s. Niet alleen de standaardprogramma’s zijn aanwezig, maar er zijn ook meerdere standen voor glutenvrij brood. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om er een suikerbrood of roggebrood mee te bereiden.

Hoewel het misschien verrassend klinkt, kan je met deze broodbakmachine ook nog andere lekkernijen maken. Yoghurt, drinkyoghurt of verse kaas, ze behoren alle drie tot de mogelijkheden. Daarmee is dit niet alleen een broodbakmachine, maar gewoon een volwaardige ontbijt tool. Om te weten wat je precies kan en mag bereiden, kijk je best even in de handleiding. Die kan je vinden op de productpagina van Coolblue.

Deze machine is net zoals de vorige broodbakmachine van Kenwood in staat om broden te bakken vanaf 0,5 kilogram tot maximaal 1 kliogram. Bovendien is het toestel enorm gebruiksvriendelijk. Via de menuknop vind je alles wat je nodig hebt.

Het verschil in prijs tussen deze broodmachine en de Kenwood BM450 broodbakmachine zit hem in het feit dat dit toestel niet beschikt over een automatische ingrediëntentoevoer. In principe hoeft dat geen probleem te zijn, alleen moet je tijdig de overige ingrediënten handmatig toevoegen.

Wil je deze broodbakmachine graag nog eens bekijken op Coolblue? Klik dan hier om de actuele prijs te zien.

#3Panasonic SD2500WXE

Voordelen
 • 25 programma’s
 • Korstkleur regelaar
 • Prijs kwaliteit goede koop
Nadelen
 • Geen venstertje
 • Basic design

De derde plaats op ons lijstje, is voor deze Panasonic broodbakmachine. Panasonic staat al langer bekend binnen de wereld van elektronische apparaten. Daardoor hebben ze vast en zeker de expertise in huis om een kwalitatief apparaat op de markt te brengen. Deze Panasonic broodbakmachine beschikt over maar liefst 25 programma’s, voor de ultieme gebruikerservaring.

Panasonic broodbakmachine
Bron: Coolblue.be

Met zijn 25 programma’s, geeft deze broodmachine je de mogelijkheid om gewone broden, speciale broden en ook jam of pizzadeeg te maken. Daarnaast is deze broodbakmachine ideaal om glutenvrije broden mee te bakken. Extra ingrediënten aan de broodbakmachine toevoegen is mogelijk, maar dan wel handmatig. De broodbakmachine geeft ook een geluidssignaal bij het toevoegen van de extra ingrediënten.

Met deze grote machine, maak je broden tussen de 500 gram en 1,2 kilogram. Dit grote formaat is ideaal om meteen een brood te bakken voor meerdere dagen of voor een groter gezin. Dankzij de korstkleur regelaar kies je makkelijk zelf hoe donker of licht je je brood bakt. Helaas heeft deze machine geen kijkvenster, waardoor je het brood tussendoor niet even snel kunt controleren.

Het toestel is gemaakt van een witte kunststof behuizing. Daardoor ziet het toestel er vrij basic uit, maar de smaak van de broden die je er mee bakt is fenomenaal. Wat is nou het belangrijkste? Een mooie of een goede machine?

Door zijn voordelige prijs en het feit dat deze machine toch veel opties heeft, is dit zeker een van de beste koop broodbakmachines. Kijk gerust eens op de productpagina van Coolblue om nog meer informatie te krijgen.

 

 

Brood