Beste blender voor smoothies – onze top 3

smoothie maken

#publiciteit

Iedereen kent ze wel, de heerlijke trendy vruchtendrankjes die je in verschillende kleuren en smaken kan kopen. Helaas is de prijs van lekkere smoothies dan ook erg gestegen door de enorme hype. Gelukkig kan je smoothies ook makkelijk thuis maken.  Een smoothie kan niet alleen lekker zijn om van te genieten tijdens de warme zomerdagen, maar smoothies kunnen ook een ideale aanvulling zijn op jouw gezonde maaltijden. Je zou een smoothie gerust kunnen zien als een heerlijke afternoon-snack. In dit artikel zullen we onze top 3 van beste blender voor smoothies bespreken. Daarnaast zullen we jullie ook enkele leuke ideetjes geven van hoe je met smoothies aan de slag kunt.

 

De beste blenders voor een smoothie

Laat ons eerst en vooral een overzichtje maken van de blenders die volgens ons het beste zijn om heerlijke smoothies mee te maken.

#1 Philips Avance Collection Blender HR3655/00

Voordelen
 • Grote blenderkan van 2 liter
 • Twee extra waterdichte bekers
 • Krachtige motor
 • Makkelijk schoon te maken
Nadelen
 • Niet spotgoedkoop
 • Geen mobiele app

De blender die volgens mij de eerste plaats verdient op het lijstje van beste blenders, is volgens mij deze Philips blender. Deze Avance collection blender behoort echt tot de absolute top door zijn grote vermogen. Dankzij zijn krachtige motor van 1400 watt, is hij in staat om zelfs ijsblokjes of andere bevroren ingrediënten te mixen.

De blenderkan heeft een inhoud van maar liefst 2 liter, daardoor kan je eenvoudig smoothies bereiden voor twee of zelfs drie personen. Daarnaast worden er ook standaard twee blenderbekers meegeleverd van 0,6 liter. De bekers beschikken over een waterdichte schroefdop, waardoor je je smoothie makkelijk kunt meenemen naar het werk of naar school.

Deze Philips blender is misschien niet de allergoedkoopste op de markt, maar het is zeker wel een van de kwalitatiefste blenders die je op dit moment kunt kopen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat dit de beste blender voor smoothies is. De stevige glazen kan is makkelijk demonteerbaar en kan je daardoor eenvoudig reinigen. Een extra tip om het toestel te reinigen: doe wat water in de kan en zet het toestel enkele seconden op de maximale stand. Geen vuiltje meer te zien.

Wil je graag deze blender eens bekijken op de pagina van Coolblue? Voor de actuele prijs kan je hier doorklikken naar de website van onze partner Coolblue.

#2 NutriBullet Balance Zwart 9-delig

Voordelen
 • Handige app met veel recepten
 • Grote bekers met afsluitbare dop
 • Mooi design
Nadelen
 • Beperkte kan (0,9 liter)

De blender die absoluut de tweede plaats verdient binnen onze top 3, is deze slimme blender van het merk NutriBullet. Ook deze blender is voorzien van een krachtige motor, van 1200 watt. Ook al is dit net iets minder dan de vorige, toch is hij nog steeds in staat om ijs te crushen. Net zoals de Philips blender, is ook deze enkel geschikt voor het maken van koude bereidingen, maar voor smoothies is dat geen probleem.

blender
Bron: Coolblue.be

De NutriBullet blender is een slim apparaat dat je kan verbinden met je smartphone. Dankzij de slimme app, kan je live volgen welke ingrediënten er in de smoothie terechtkomen. Bovendien geeft de app ook aan hoeveel voedingswaarden jou heerlijke smoothie bevat. Bovendien zit de app ook vol met heerlijke receptjes die je zelf kan proberen.

Ook deze blender wordt geleverd met twee degelijke bekers, om op die manier jouw heerlijke smoothie mee te nemen. Zowel de bekers, als de rest van de blender is heel eenvoudig te reinigen. Ook mooi meegenomen, is dat deze blender er leuk uitziet. Door zijn subtiele stijl past hij in iedere keuken.

Vandaag bestellen, morgen heerlijke smoothies maken? Je kan deze NutriBullet blender meteen bestellen via Coolblue?

#3 SMEG BLF01BLEU Zwart

Voordelen
 • Grote kan (1,5 liter)
 • Robuust en stevig
 • Mooi design
Nadelen
 • Niet in de vaatwasser
 • Vrij veel lawaai

De blender die de bronzen plaats verdient binnen mijn top 3, is deze SMEG blender die beschikt over vier verschillende standen. De belangrijkste stand voor ons is natuurlijk de speciale smoothie-stand. In deze stand is het apparaat slim genoeg om zelf te weten wanneer de smoothie de juiste dikte heeft bereikt. Van zodra dat is gebeurd, schakelt de blender zichzelf automatisch uit.

Blender SMEG
Bron: Coolblue.be

De blender ziet er erg leuk uit en het SMEG logo is van ver zichtbaar. De blender heeft een grote kan met een inhoud van anderhalve liter. Bovendien heeft de motor een vermogen van 800 watt. Dat betekent dat je een grote hoeveelheid fruit tegelijk kan blenden. Voor harde ingrediënten zoals ijs, of andere bevroren zaken is de blender minder geschikt.

Om het toestel makkelijk te kunnen reinigen, is het mes volledig demonteerbaar. Het is jammer genoeg niet mogelijk om de kan uit te wassen in de vaatwasser, maar met mijn bonustip van daarnet is dat helemaal niet nodig. Wil je deze blender graag nog eens bekijken op de productpagina van Coolblue?

Leuke ideetjes

Een smoothie maken kan leuk zijn, maar je kan ook de smoothie zelf leuk maken. Wat zou je er bijvoorbeeld van denken om de smoothie te serveren in een uitgeholde ananas? Wat als we eens alle glazen aan de kant zouden zetten en alle smoothies zouden serveren in de schil van een stuk fruit. Naast ananassen zijn ook watermeloenen of zelfs sinaasappels perfects geschikt. Het enige nadeel aan sinaasappels, is dat ze een beetje klein zijn.

Smoothie bowl

Een ander leuk ideetje, is om je smoothie te serveren met mooie eetbare bloemetjes. Het ziet er niet alleen veel smakelijker uit, maar de bloemen kunnen ook nog een extra lekkere toets geven aan je smoothie. Voor zulke smoothies is het beter om de massa ook wat dikker te laten. Op die manier blijven bloemen en andere stukjes fruit er makkelijker op drijven.