Beste airfryer prijs kwaliteit

Kip met friet

#publiciteit

Een airfryer heeft de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen. Hoewel de frietjes die vroeger uit dit toestel kwamen niet zo krokant gebakken waren als frieten uit de friteuse, smaken de frieten die nu gebakken worden in zo’n airfryer heerlijk. Dat is ook logisch, want bedrijven als Philips hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd om steeds betere airfryers op de markt gebracht. Het feit dat elektronica bedrijven op deze kar zijn gesprongen, heeft er ook meteen voor gezorgd dat het aanbod zo uitgebreid is, dat een keuze maken moeilijk is geworden. Daarom heb ik voor jou een top 3 beste airfryers opgesteld. Daarnaast zal ik je ook vertellen waarop je moet letten bij het aankopen van een hete lucht friteuse.

 

Top 3 beste hetelucht friteuse

Hieronder heb ik voor jullie drie beste koop hetelucht airfryer toestellen uitgekozen die volgens mij voldoen aan de beste prijs-kwaliteit waardering.

#1 Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Was jij jook altijd tegen een airfryer, omdat de inhoud simpelweg te klein was? Wel, dat probleem is nu ook van de baan met de nieuwste Philips airfryer XXL. Deze heteluchfriteuse beschikt over een maximale capaciteit van 1,4 kilogram. Daarin kan je heel wat frietjes klaarmaken, meerdere frikandellen bakken of zelfs een hele kip bereiden. De Philips XXL is de ideale hetelucht friteuse voor eengemiddeld tot groot gezin.

Bron: Bol.com

Deze hete hete lucht friteuse van Philips beschikt over meerdere standen: zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen frituren, grillen en braden. Daarnaast beschikt deze Philips airfryer ook over een speciale warmhoud- en opwarmfunctie. Deze hetelucht friteuse is niet alleen een handig hulpmiddel in de keuken, het is ook een volwaardige chef die heel wat recepten kent. Met slechts één druk op de knop maak je verschillende lekkernijen klaar, waaronder kip en zalmfilet. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat de temperatuur en gaartijd automatisch wordt aangepast.

Dankzij de slimme technologie, komt er tot wel 90% minder vet in je eten terecht. Bovendien werkt een hetelucht friteuse tot wel anderhalve keer sneller dan een hetelucht oven. Uiteraard is natuurlijk niet alleen het gebruik van het toestel van belang, maar ook het onderhoud. Om deze Philips airfryer makkelijk schoon te kunnen maken, zijn veel onderdelen makkelijk te demonteren. De losse onderdelen zijn daarenboven ook nog eens vaatwasbestendig.

Wil je deze Philips airfryer XXL meteen bestellen? Dan kan je dat doen via onze professionele partner Bol.com.

#2 Princess 182055 Digital Family Aerofryer XXL

Hoeft een airfryer voor jou niet zo hoogtechnologisch te zijn? Ben je gewoon op zoek naar een toestel om voldoende frites te kunnen bakken? Dan is deze Princess airfryer misschien wel een betere optie voor jou. Met zijn extra grote inhoud van 5,2 liter, kan je tot wel vier porties frites in één keer bakken.

Aerofryer
Bron: Bol.com

In tegenstelling tot de aerofryer van Philips, zijn de onderdelen van deze Princess airfryer niet vaatwasserbestendig. Het verschil in prijs moet ‘m natuurlijk wel ergens zitten. Deze hetelucht friteuse van Princess is een stuk goedkoper, maar beschikt over minder functionaliteiten. Toch biedt deze Princess aerofryer een kwalitatief apparaat voor een goede prijs.

Je kan handmatig de temperatuur instellen tussen de 80 en 200 graden. Daarnaast kan je deze airfryers zowel gebruiken om te frituren, als om te grillen of braden. OM het voor jou wat makkelijker te maken, beschikt ook deze airfryer over enkele voorgeprogrammeerde recepten. Ook beschikt het apparaat over een timer, zodat jij niet de hele tijd naar de klok hoeft te kijken.

Deze airfryer is vooral geschikt om frites te maken, maar hij kan niet helemaal gebruikt worden ter vervanging van de oven. Grote stukken zoals bijvoorbeeld een kip klaarmaken zijn wat lastiger, maar voor frietjes met een snack te bakken is hij zeker goed genoeg. Bekijk meteen zijn aanlokkelijke actuele prijs via Bol.com.

#3 Tefal Easy Fry XXL EY701D

Hoewel bovenstaande merken al vrij bekend zijn, mag natuurlijk ook Tefal niet ontbreken wanneer we het hebben over kleine keukenelektronica. Ook Tefal heeft namelijk zijn eigen hetelucht friteuse op de markt gebracht en wat voor een… Als je dacht dat de vorige toestellen reeds een grote bakcapaciteit hadden, dan zal je verschieten van wat deze aerofryer aankan. In de enorme mand, maak je maar liefst 1,6 kilogram frites tegelijk klaar.

Tefal airfryer xxl
Bron: Bol.com

Met het vermogen van 1700 watt, kan je de temperatuur instellen tussen de 80 en de 200 graden. Het toestel beschikt tevens over 8 voorgeprogrammeerde standen, die je kan gebruiken met slecht één druk op de knop. Het toestel heeft een modern display en is makkelijk intuïtief te bedienen. Voor de veiligheid, beschikt het toestel ook over een timer die na één uur het apparaat automatisch zal uitschakelen, je weet maar nooit dat je in slaap valt of toevallig vertrekt.

Omdat Tefal ook zijn steentje wil bijdragen wat betreft duurzaamheid, is het toestel zo ontworpen dat het makkelijk kan worden hersteld mocht er iets misgaan. Gedaan met de “kapot en weg ermee” ingesteldheid. Deze hetelucht friteuze is bovendien gemaakt uit degelijke en kwalitatieve materialen, waardoor het langer mee zou moeten gaan.

Tefal heeft een speciale technologie ontwikkelt, die ervoor zorgt dat de maaltijden die je in de aerofryer klaarmaakt, veel krokanter zijn. Heerlijk genieten dus! Wil je deze Tefal easy fry XXL meteen bestellen? Dat kan je doen via Bol.com.

Waarop moet je letten bij de aankoop van een hetelucht friteuze?

Natuurlijk moet je met enkele zaken rekening houden wanneer je een airfryer wenst aan te schaffen. Hier zal ik de belangrijkste punten even overlopen.

Maximale capaciteit

Belangrijk om vooraf te weten, is natuurlijk hoeveel frietjes of andere lekkernijen je tegelijk kan klaarmaken in de hete lucht friteuze. Het is namelijk zo dat er heel wat verschil op zit tussen de verschillende toestellen. Ikzelf heb gemerkt dat je beter altijd een net iets grotere hete lucht friteuze kan gebruiken. Er wat minder in klaarmaken kan altijd, maar de capaciteit van een kleine hetelucht friteuze overschrijden gaat natuurlijk niet zo makkelijk.

Onderhoudsvriendelijk

Waar je natuurlijk ook wil op letten, is het feit of het toestel al dan niet onderhoudsvriendelijk is. Het is uiteraard het makkelijkste wanneer je zo veel mogelijk stukken kan demonteren en je ze gewoon in de vaatwasser kan plaatsen. Helaas is het niet altijd zo simpel, maar als je een goede aerofryer kiest, is het zeker mogelijk.

Recepten en bereidingswijzen

Koop je de airfryer alleen om frites te bakken? Of wil je graag meerdere gerechten kunnen bereiden zonder al te veel vetten. Niet elke hetelucht friteuze is geschikt om allerlei ingrediënten in te bereiden. Let er daarom steeds goed op, wat wel en wat niet kan.

Heerlijke airfryer recepten

Een gezondere maaltijd bereiden is natuurlijk wel leuk, maar daarom niet altijd even makkelijk. Zeker wanneer je nog niet zo lang met een airfryer werkt, kan het vrij moeilijk zijn om er creatief mee aan de slag te gaan. Hoewel de meeste mensen in hun kasten heel wat kookboeken hebben liggen, heeft praktisch niemand een gerechtenboek voor airfryers. Ik moet nu wel toegeven dat een kookboek misschien niet meer van deze tijd is, maar een e-book zou misschien wel een nuttige oplossing kunnen zijn.

Kookboek airfryer
Bron: Bol.com

In het healthy airfryer kookboek (Bol.com) vind je wel 100 verschillende recepten terug, waarmee je heerlijke maaltijden kan bereiden. Probeer ze zeker eens uit en laat je verbazen door de mogelijkheden die een hetelucht friteuze met zich meebrengt.

Onze conclusie

Voor mij is het vrij duidelijk dat de Philips airfryer XXL premium (Bol.com) de beste airfryer prijs kwaliteit is, die je op dit moment kunt kopen. Deze aerofryer heeft een voldoende grote capaciteit, zodat hij ook door grote gezinnen kan worden gebruikt. Bovendien beschikt hij over talloze voorgeprogrammeerde recepten, waardoor je er echt alle kanten mee uit kunt.

Wil je een van de toestellen meteen bestellen, of kijk je liever nog eens naar alle specificaties? Dan kan je dat makkelijk doen via de links onder de beschrijving.